ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λιου: Τώρα είναι ώρα για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Λιου: Τώρα είναι ώρα για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

«Καμπανάκι» κινδύνου για επανάληψη μιας ελληνικής κρίσης την περίοδο του δημοψηφίσματος στη Μεγάλη Βρετανία κρούει ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών και τάσσεται υπέρ του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους.

«Η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους αποτελεί κρίσιμο μέρος των διαπραγματεύσεων με την Αθήνα», υποστήριξε ο Τζακ Λιου, λίγο πριν τη συνεδρίαση των G7 στο Σεντάι της Ιαπωνίας την επόμενη εβδομάδα, στην οποία αναμένεται να τεθεί επί τάπητος το ζήτημα του ελληνικού χρέους.

«Η ώρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους είναι τώρα», υπογράμμισε ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ. Υπογράμμισε ότι στη συνεδρίαση των G7 θα τονίσει την ανάγκη να αποφευχθεί μια νέα κρίση για τους όρους της ελληνικής διάσωσης, καθώς θα ήταν κακή για την παγκόσμια οικονομία.

Ο κ. Λιου επανέλαβε την άποψη των ΗΠΑ ότι πρέπει να υπάρξει περισσότερη ελάφρυνση χρέους για την Αθήνα και ότι οι απαιτήσεις της ΕΕ για περικοπές είναι υπερβολικά υψηλές, σημειώνοντας ότι «θα πρέπει να υπάρξουν κάποιες υποχωρήσεις στις διαπραγματεύσεις».

«Ιδίως τη στιγμή που πλησιάζει το κρίσιμο δημοψήφισμα στη Βρετανία, θα ήταν πολύ ατυχές να έχουμε έναν ακόμη γύρο σκληρών διαπραγματεύσεων για την Ελλάδα», υπογράμμισε.

Σχετικές ειδήσεις