ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Handelsblatt: Ο Τσακαλώτος έχει φαντασία στους φόρους

Handelsblatt: Ο Τσακαλώτος έχει φαντασία στους φόρους

Στο «τσουνάμι» φορολογικών μέτρων που έρχονται αναφέρεται με αιχμηρό τρόπο η Handelsblatt, επισημαίνοντας ότι «το μόνο για το οποίο δεν μπορείς να κατηγορήσεις τον Ευκλείδη Τσακαλώτο είναι για έλλειψη φαντασίας».

Αναφερόμενη στο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί την Κυριακή από την ελληνική Βουλή, η γερμανική εφημερίδα τονίζει ότι τα προϊόντα και οι υπηρεσίες γίνονται ακριβότερα για τους Έλληνες.

«Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πιέζει ακόμη περισσότερο τους φορολογούμενους», αναφέρει το δημοσίευμα και αναφέρεται στην αύξηση του ΦΠΑ από το 23% σε 24%, στην αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα που θα κάνει τη βενζίνη ακριβότερη κατά 5 με 8 λεπτά το λίτρο, αλλά και τις αυξήσεις σε τσιγάρα, ποτά και κινητά για τα οποία όπως λέει «οι Ελληνες πρέπει να βάλουν βαθύτερα την τσέπη τους».

«Για το μόνο που δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς τον Ευκλείδη Τσακαλώτο είναι για έλλειψη φαντασίας. Επινόησε τουλάχιστον πέντε. Ετσι, τώρα θα μπει φόρος στη συνδρομητική τηλεόραση, στον καφέ ενώ φόρος θα μπει και στους τουρίστες, καθώς μπαίνει τέλος διανυκτέρευσης 2 με 4 ευρώ τη βραδιά», καταλήγει το δημοσίευμα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, εάν τα μέτρα ψηφιστούν από την κυβερνητική πλειοψηφία την Κυριακή, σε συνδυασμό με την πρόσφατη ψήφιση του ασφαλιστικού, τότε θα μπορούσε να δοθεί το πράσινο φως από το Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης των 11 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα. «Κάτι τέτοιο θα ήταν μια σημαντική πολιτική επιτυχία για τον Αλέξη Τσίπρα».

Σχετικές ειδήσεις