ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε νέο χαμηλό εξαμήνου οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων ενόψει του Eurogroup

Σε νέο χαμηλό εξαμήνου οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων ενόψει του Eurogroup

Τα χαμηλότερα επίπεδα του εξαμήνου άγγιξαν οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων σήμερα, πριν την συνεδρίαση του Eurogroup όπου οι υπουργοί Οικονομικών θα αξιολογήσουν το ελληνικό πρόγραμμα και θα συζητήσουν τις δυνατότητες για μια αναδιάρθρωση του χρέους, όπως επισημαίνει το πρακτορείο Reuters.

Οι αποδόσεις των ελληνικών 10ετών ομολόγων μειώθηκαν κατά 2,2 μονάδες βάσης στο 7,33%, επίπεδο που αποτελεί χαμηλό εξαμήνου. Αυτό διατήρησε τη διαφορά απόδοσης μεταξύ των ελληνικών και των γερμανικών ομολόγων κοντά στις 718 μονάδες βάσης – την μικρότερη εδώ και έξι μήνες.
Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από την ελληνική Βουλή την Κυριακή ενίσχυσε το κλίμα για τα ελληνικά ομολόγα, με τις αποδόσεις των βραχυπρόθεσμων ομολόγων να υποχωρούν χθες κατά περισσότερο από 100 μονάδες βάσης.
Σύμφωνα με αναλυτές, η περαιτέρω σημαντική υποχώρηση των αποδόσεων θα εξαρτηθεί από το αν θα υπάρξει σημαντική πρόοδος στις συνομιλίες για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
«Η υποχώρηση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων αντανακλά την αισιοδοξία ότι οι μεταρρυθμίσεις που ψήφισε το ελληνικό κοινοβούλιο ανοίγουν το δρόμο για τη στήριξη από το Eurogroup αργότερα σήμερα», σχολίασε ο Κιάραν Ο’ Χάγκαν, αναλυτής στη Societe Generale. «Εάν υπάρξει ελάφρυνση χρέους, θα δούμε περαιτέρω υπεραπόδοση».

Ρoή Ειδήσεων