ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Στο κόκκινο» η κατάσταση στις ΗΠΑ

«Στο κόκκινο» η κατάσταση στις ΗΠΑ
Ακόμα μεγαλύτερος είναι σήμερα ο κίνδυνος για την μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, την αμερικανική, να χάσει την ικανότητά της να δανειστεί, με αποτέλεσμα...

Ακόμα μεγαλύτερος είναι σήμερα ο κίνδυνος για την μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, την αμερικανική, να χάσει την ικανότητά της να δανειστεί, με αποτέλεσμα, αφενός, να αδυνατεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις της, και, αφετέρου, οι συνέπειες της αδυναμίας των ΗΠΑ να ανταπεξέλθουν στην αποπληρωμή των χρεών τους, να είναι καταστροφικές για ολόκληρο τον κόσμο.


Χθες, για ακόμα μια φορά, η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων δεν κατέληξε σε συμφωνία, ώστε να αυξηθεί το ανώτατο όριο του χρέους της χώρας και να καταστεί εφικτό οι ΗΠΑ να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, έως τις 2 Αυγούστου.


Χωρίς να είναι ξεκάθαρα τα αίτια της αναστολής, μετά από εβδομάδες συνομιλιών που αποσκοπούσαν σε κοινή λύση για τη μείωση του ελλείμματος των ΗΠΑ, η ψηφοφορία του σχεδίου διαχείρισης του αμερικανικού ελλείμματος που είχε εισηγηθεί ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τζον Μπένερ, ανεβλήθη, τουλάχιστον για πέντε ημέρες.


Την ίδια ώρα περίπου 14 υπεύθυνοι τραπεζών, ασφαλιστικές εταιρείες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Wall Street , με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, τονίζουν ότι τα μέλη του Κογκρέσου πρέπει να «καταλήξουν σε συμφωνία αυτή την εβδομάδα».


Μετά τις δυσάρεστες εξελίξεις, οι Ρεπουμπλικάνοι ανακοίνωσαν, μέσω του εκπροσώπου τους, Μάϊκ Πένς, ότι σήμερα, στις 14.00 GMT, αναμένεται να αξιολογήσουν τις επιλογές τους , αφού δεν προχώρησαν στη ψηφοφορία του σχεδίου διαχείρισης του αμερικανικού ελλείμματος.

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr