Αμφίβολη η συμμετοχή της Ιταλίας στην επόμενη δόση

Αμφίβολη η συμμετοχή της Ιταλίας στην επόμενη δόση
Η αύξηση του κόστους δανεισμού στα επιτόκια της Ιταλίας μπορεί να θέσει εν αμφιβόλω την συμμετοχή της στην εκταμίευση της επόμενης δόσης για το πακέτο...

Η αύξηση του κόστους δανεισμού στα επιτόκια της Ιταλίας μπορεί να θέσει εν αμφιβόλω την συμμετοχή της στην εκταμίευση της επόμενης δόσης για το πακέτο διάσωσης της Ελλάδας τον Σεπτέμβριο, αναφέρουν αξιωματούχοι της Ευρωζώνης, σύμφωνα με το Reuters.


Σε τηλεφωνική διάσκεψη των αξιωματούχων της Ευρωζώνης την Πέμπτη, στην οποία συζητήθηκε το ζήτημα της επόμενης δόσης του Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα, η Ιταλία είπε ότι θα χρησιμοποιήσει την "step-out" επιλογή τον Σεπτέμβριο αν τα κόστη δανεισμού της αυξηθούν περισσότερο από ότι εκείνα για την Ελλάδα.


«Δεν έχουν αποφασίσει για το τι θα πράξουν» είπε στο Reuters πηγή της Ευρωζώνης που έχει γνώση των λεπτομερειών της σύσκεψης.


Σύμφωνα με την συμφωνία για το πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, μια χώρα της οποίας το κόστος δανεισμού είναι υψηλότερο από εκείνο της χώρας στην οποία δανείζει τα χρήματα (στην προκειμένη περίπτωση η Ελλάδα)μ μπορεί είτε να μην συμμετέχει και να συνεισφέρουν περισσότερα χρήματα άλλες χώρες για να καλύψουν το μερίδιο της είτε να ζητήσει αποζημίωση από τους άλλους εταίρους έτσι ώστε να μην έχει κόστος.


Οι πηγές που επικαλείται το Reuters αναφέρουν ότι η απόφαση της Ιταλίας δεν θα είναι άμεση αλλά θα παρθεί την περίοδο της εκταμίευσης.

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr