ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη Τσακαλώτου - δανειστών με «φόντο» ΕΚΑΣ και «κόκκινα δάνεια»

Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη Τσακαλώτου - δανειστών με «φόντο» ΕΚΑΣ και «κόκκινα δάνεια»

Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των θεσμών, ώστε να κλείσει όσο τον δυνατόν πιο γρήγορα η αξιολόγηση αλλά και όλα τα ανοιχτά μέτωπα, θα έχει την Κυριακή (29/50) ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ

Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι να κλείσουν όσο πιο σύντομα γίνεται και ειδικότερα τις τέσσερεις επόμενες μέρες, οι δεκαπέντε (τουλάχιστον) αλλαγές που έχουν ζητήσει οι θεσμοί από την κυβέρνηση και δεν έχουν συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε την περασμένη Κυριακή (22/5).

Στην ατζέντα των συνομιλιών περιλαμβάνοντα τα κόκκινα δάνεια αλλά και το ΕΚΑΣ που είχε ζητήσει η κυβέρνηση να επιστραφεί αναδρομικά και στη συνέχεια το απέσυρε.

Τσακαλώτος: Ούτε ολοκληρωμένη, ούτε η καλύτερη η συμφωνία για το χρέος

Πιο συγκεκριμένα τα θέματα που έχουν πέσει στο τραπέζι των συνομιλιών είναι τα «κόκκινα» δάνεια με την εγγύηση του Δημοσίου, τα αναδρομικά του ΕΚΑΣ, οι ειδικές εκπτώσεις εισφορών που προβλέπονται για τους νέους επαγγελματίες το ειδικό ασφαλιστικό καθεστώς για τους μικρούς επαγγελματίες, που εξακολουθούν να υπάγονται στον ΟΓΑ.

Τέλος αναμένεται να γίνει συζήτηση και για τις αποκρατικοποιήσεις όπως για παράδειγμα το θέμα του Ελληνικού αλλά και αλλαγές νομικού τύπου στο διοικητικό συμβούλιο του νέου υπερ-ταμείου ιδιωτικοποιήσεων.

Σχετικές ειδήσεις