ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χαρδούβελης: Η οικονομία είναι ζήτημα αν θα ξανασηκωθεί

Χαρδούβελης: Η οικονομία είναι ζήτημα αν θα ξανασηκωθεί

Τα μέτρα της κυβέρνησης είναι δεκαπέντε mail μας, τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά Γκίκας Χαρδούβελης.

«Θα αποφεύγαμε τα capital controls αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ την πάτησε. Ο κoς Βαρουφάκης ακολούθησε πολιτική εναντίον των πάντων, θα είχαμε βγει από το μνημόνιο και η οικονομία θα ήταν σε άλλο επίπεδο. Ο κος Βαρουφάκης είχε λάθος λογική που δεν ανταποκρινόταν στην κατάσταση στην οποία βρισκόταν η ΕΕ» ανέφερε ο Γκίκας Χαρδούβελης.

Όταν ήρθε ο κος Τσακαλώτος ξαλάφρωσαν οι δανειστές αλλά ο ίδιος δεν ήρθε ως αλεξιπτωτιστής, ήταν στο υπουργείο και πριν, άρα πρέπει να τον κρίνουμε με βάση τα δεδομένα που κατάφερε αυτή η κυβέρνηση.

Όμως όλα αυτά δεν είναι κάτι που στοίχισε και το ξεχάσαμε. «Κάθε χρόνο χάνουμε 20 δισ., το ΑΕΠ θα ήταν κοντά στα 200 και είναι στα 177. Η οικονομία ξαφνικά έπεσε και είναι ζήτημα το αν θα ξανασηκωθεί, το χάσμα των 20 δισ. θα παραμένει».

Σε σχέση με τον δημοσιονομικό κόφτη ο κος Χαρδούβελης είπε «πολύ φοβάμαι ότι θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης γιατί η οικονομία δεν κινείται. Όλες οι επιχειρήσεις στη βόρειο και νότιο Ελλάδα θέλουν να φύγουν. Υπάρχει μια ραγδαία επιτάχυνση της κατάστασης τώρα είναι που οι εταιρείες δεν βλέπουν πλέον φως».

Εγώ αν ήμουν στη θέση του Τσακαλώτου θα επέμενα. Θα τους έλεγα δεν μπορείτε να μας πνίγετε με αυτήν την λιτότητα που μας επιβάλλετε και με αυτά τα πλεονάσματα.

Αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ ο κος Χαρδούβελης είπε ότι δεν θα φύγει, μπορεί μόνο να γίνει λίγο πιο δίκαιος, να μην χτυπάει βάναυσα κάποιους. Θα πρέπει να είναι ενσωματωμένος στο οίκημα ή στο οικόπεδο κάποιου, να σταθεροποιηθεί.

Ανησυχούσα για το αν θα περνούσαν τα μέτρα στη βουλή, αποδείχτηκε όμως ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει τα πάντα. Το πρόβλημα τώρα είναι η παντελής αδιαφορία για το τί θα πληρώσει ο Έλληνας.

Δεν είμαι αισιόδοξος γιατί δεν υπάρχουν κίνητρα για ανάπτυξη, φοβάμαι ότι θα σερνόμαστε από εδώ και μπρος γιατί το βάρος δόθηκε στην φορολογία.

Σίγουρα πρέπει να μειωθεί η φορολογία να δοθούν κίνητρα να φτιαχτεί το δημόσιο και να ανοίξουμε τα ελεύθερα επαγγέλματα.

Σχετικές ειδήσεις