ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταθάκης: Ακόμα…οραματίζεται την ανάπτυξη

Σταθάκης: Ακόμα…οραματίζεται την ανάπτυξη

Το δεύτερο εξάμηνο του 2016 βλέπει την ανάπτυξη να έρχεται ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Μπορεί η άγρια φορολόγηση που «στραγγίζει» μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες να είναι πραγματικότητα μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου, ωστόσο οι υπουργοί της κυβέρνησης ακόμα μιλούν για ανάπτυξη!

Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» σημείωσε: «Εμείς, στην κυβέρνηση επιμένουμε να θεωρούμε ότι από το δεύτερο εξάμηνο του 2016 θα έχουμε θετικό πρόσημο ανάπτυξης».

Μάλιστα όπως είπε οι λόγοι που συνηγορούν σε μια τέτοια εξέλιξη, λέγοντας: «Πρώτον, διότι θα δοθούν αρκετοί πόροι στην ιδιωτική οικονομία, ένα σημαντικό ποσό θα έρθει τώρα από τα 10,5 δισ., ευρώ, ένα σημαντικό ποσό θα πάει από τα ΕΣΠΑ, ένα σημαντικό ποσό από την ενεργοποίηση του αναπτυξιακού νόμου και, αν όλα πάνε καλά, υπάρχει κι ένας πρόσθετος γύρος επενδύσεων που μπορεί να κινητοποιηθούν από το πακέτο Γιουνκέρ. Επίσης, εάν θα έχουμε και μια καλή χρονιά τουρισμού και πολύ σημαντικό είναι και η άρση περιορισμών στο τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας, που θα δώσει ώθηση και τη δυνατότητα για πιο ομαλή ροή χρηματοδότησης της ιδιωτικής οικονομίας».

Ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι θα δοθούν επιπλέον κίνητρα για την εγκατάσταση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων σε παραμεθόριες περιοχές.

Σημείωσε επίσης ότι υπάρχει ενδιαφέρον για σημαντικές ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα.

Σχετικές ειδήσεις