ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΟΣΑ: Δύο δεκαετίες για να ρίξετε το χρέος

ΟΟΣΑ: Δύο δεκαετίες για να ρίξετε το χρέος
Την έκθεση για την ελληνική οικονομία θα παρουσιάσουν σήμερα στην Αθήνα...

Την έκθεση για την ελληνική οικονομία θα παρουσιάσουν σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Μιγκέλ - Άνχελ Γκουρία, και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο Οργανισμός θεωρεί ότι το πρόγραμμα προσαρμογής και το πακέτο στήριξης που αποφασίστηκε στη Σύνοδο Κορυφής μπορούν να πετύχουν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η έκθεση θα αναφέρει ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί δύο δεκαετίες για να ρίξει το χρέος της κάτω από το 60% του ΑΕΠ.

«Όφελος 900 εκατομμύρια»

Περίπου 900 εκατομμύρια είναι το όφελος για την Ελλάδα από την αύξηση της συμμετοχής της Ε.Ε. στη χρηματοδότηση αναπτυξιακών έργων. Μέχρι σήμερα ήταν 85%, ενώ τώρα πλέον θα ανέρχεται στο 95%, όπως δήλωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως τα χρήματα αυτά του ΕΣΠΑ μπορούν να διατεθούν σε άλλους τομείς, ενώ ο Μ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει πλέον τη δυνατότητα να εξοικονομήσει σημαντικούς πόρους από την αύξηση της κοινοτικής συνδρομής στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.