ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αποτελέσματα Brexit - Publicis: Η Φραγκφούρτη θα επωφεληθεί από το Brexit

Αποτελέσματα Brexit - Publicis: Η Φραγκφούρτη θα επωφεληθεί από το Brexit

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον φέρει "τεράστια ευθύνη" για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία, δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της τρίτης μεγαλύτερης διαφημιστικής εταιρείας στον κόσμο Publicis, σημειώνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις που θα ακολουθήσουν μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit θα χρειαστούν χρόνια.

"Ο Ντέιβιντ Κάμερον φέρει τεράστια ευθύνη", δήλωσε ο Μορίς Λέβι σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters.

"Μπαίνουμε σε αχαρτογράφητα νερά. Αυτό πρέπει να μας αφυπνίσει", σημείωσε απευθύνοντας έκκληση οι άλλοι αρχηγοί κρατών στη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιταλία να οικοδομήσουν μια "πιο συνεκτική" ΕΕ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της τρίτης μεγαλύτερης διαφημιστικής εταιρείας στον κόσμο προέβλεψε επίσης ότι η Φραγκφούρτη θα επωφεληθεί μάλλον ως χρηματοοικονομικό κέντρο από την ψήφο των Βρετανών υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ.

Το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος δεν θα έχει συνέπειες στο Publicis, το 7% των εσόδων του οποίου προέρχονται από τη Βρετανία, πρόσθεσε εξάλλου ο Λέβι, σημειώνοντας επίσης ότι ο αντίκτυπος στην ευρωπαϊκή οικονομία θα είναι πολύ πιο περιορισμένος από αυτόν που αντιμετώπισε μετά την χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.

Σχετικές ειδήσεις