Προσοχή: Τα πάνω - κάτω από σήμερα με τις 100 δόσεις – Ποιοι κινδυνεύουν να μείνουν εκτός ρύθμισης

Προσοχή: Τα πάνω - κάτω από σήμερα με τις 100 δόσεις – Ποιοι κινδυνεύουν να μείνουν εκτός ρύθμισης

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥΣ – ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Βαθιά το χέρι στην τσέπη καλούνται να βάλουν για ακόμη μία φορά οι πολίτες, καθώς από σήμερα, Παρασκευή (01/07/2016) γίνεται αυστηρότερη η ρύθμιση των 100 δόσεων.

Οι φορολογούμενοι, για να μην την χάσουν, θα πρέπει να εξοφλούν ή να εντάσσουν στην πάγια ρύθμιση των 12 ή 24 δόσεων τις νέες οφειλές τους όπως τον φόρο εισοδήματος που θα προκύψει από την εκκαθάριση της φετινής φορολογικής δήλωσης, τον ΕΝΦΙΑ ή άλλες υποχρεώσεις προς το Δημόσιο.

Ειδικότερα, από σήμερα οι δυνατότητες που έχουν οι φορολογούμενοι για να μην τεθούν αυτόματα εκτός ρύθμισης των 100 δόσεων είναι δύο:

- Είτε να εξοφλούν εφάπαξ και μέσα σε διάστημα 15 ημερών τις νέες οφειλές τους

- Είτε να τις ρυθμίσουν έως και σε 12 ή 24 μηνιαίες δόσεις εάν πρόκειται για κάποιο έκτακτο φόρο

Στην περίπτωση αυτή η ρύθμιση των 100 δόσεων δεν χάνεται, όμως οι οφειλέτες θα πρέπει να προσέλθουν στις αρμόδιες ΔΟΥ, προσκομίζοντας ορισμένα απαιτούμενα δικαιολογητικά προκειμένου να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στην «πάγια ρύθμιση».

Για παράδειγμα αν κάποιος φορολογούμενος λάβει χρεωστικό εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος θα πρέπει να καταβάλει ή να ρυθμίσει την πρώτη δόση μέχρι τέλος Ιουλίου.

Αν δεν το κάνει και περάσουν πάνω από 15 ημέρες, θα χάσει τη ρύθμιση των 100 δόσεων στις 16 Αυγούστου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αλλάζουν τα πάντα στις 100 δόσεις - Δείτε ποιοι κινδυνεύουν να μείνουν εκτός ρύθμισης από 1η Ιουλίου

Αλλάζουν τα πάντα στις 100 δόσεις - Δείτε ποιοι κινδυνεύουν να μείνουν εκτός ρύθμισης από 1η Ιουλίου

Είστε ασυνεπείς με τον ΕΝΦΙΑ; Ξανασκεφτείτε το...

Επίσης, εάν ο φορολογούμενος πρέπει να πληρώσει την πρώτη δόση του φετινού ΕΝΦΙΑ στο τέλος Σεπτεμβρίου και φανεί ασυνεπής τότε θα χάσει τις 100 δόσεις στις 16 Οκτωβρίου.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι το περιθώριο των 15 ημερών ισχύει μέχρι το τέλος 2017 ενώ από την 1η Ιανουαρίου 2018 η ρύθμιση θα χάνεται ακόμη και αν ο οφειλέτης αφήσει απλήρωτη ή εκτός ρύθμισης μια νέα οφειλή έστω και για μια ημέρα.