ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατρούγκαλος: Πετυχημένη η διαπραγμάτευση για τις συντάξεις - Το ίδιο θα κάνουμε και με τα εργασιακά

Κατρούγκαλος: Πετυχημένη η διαπραγμάτευση για τις συντάξεις - Το ίδιο θα κάνουμε και με τα εργασιακά

Την ίδια πετυχημένη διαπραγμάτευση που έκανε με τους δανειστές για τις συντάξεις και το ασφαλιστικό, θέλει να επαναλάβει από Σεπτέμβρη και στα εργασιακά ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, καθώς όπως ο ίδιος ομολόγησε ήταν αρκετά... πετυχημένες, με την τακτική της κυβέρνησης να είναι και πάλι η απομόνωση των ακραίων θέσεων του ΔΝΤ.

«Στις διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά συζητάμε μόνο τρία θέματα», ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιάννη Δελή.

«Την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων που έχει θέσει η ελληνική κυβέρνηση, τις ομαδικές απολύσεις και τον συνδικαλιστικό νόμο που έχει θέσει η άλλη πλευρά, διευκρίνισε ο υπουργός Εργασίας.

Ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί καμία συζήτηση για την θεσμοθέτηση ελαστικών μορφών εργασίας όπως τα "mini jobs", ή περιορισμούς στο δικαίωμα της απεργίας.

Αναφερόμενος στο θέμα των ομαδικών απολύσεων, ο υπουργός Εργασίας είπε ότι η τακτική της κυβέρνησης θα είναι η απομόνωση των ακραίων θέσεων του ΔΝΤ, όπως έγινε και κατά τη διαπραγμάτευση για το Ασφαλιστικό, για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης.

«Με την αποδοχή, ακόμη και από τις εργοδοτικές οργανώσεις, της αύξησης των εισφορών, πετύχαμε την αντικατάσταση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος που θα οδηγούσε τις επικουρικές συντάξεις σε μειώσεις της τάξης του 30% με την περιορισμένη αναπροσαρμογή που επιτύχαμε», κατέληξε ο κ. Κατρούγκαλος.

Σχετικές ειδήσεις