ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέοι εκβιασμοί από τους δανειστές: Τελειώνετε με τα προαπαιτούμενα, αλλιώς ξεχάστε τα λεφτά

Νέοι εκβιασμοί από τους δανειστές: Τελειώνετε με τα προαπαιτούμενα, αλλιώς ξεχάστε τα λεφτά

«Ραβασάκι» από τους κοινοτικούς Θεσμούς (ΕΕ, ΕΚΤ και ESM) φαίνεται πως έλαβε πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, βάσει του οποίου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ καλείται να επισπεύσει άμεσα την υλοποίηση των υπολοίπων προαπαιτουμένων, γιατί σε διαφορετική περίπτωση η χώρα κινδυνεύει να χάσει την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ.

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΟΝ «ΑΕΡΑ» Η ΥΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ 2,8 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ – ΨΗΛΑ ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥ EUROGROUP BREXIT ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real, το σημείωμα των δανειστών στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών ουσιαστικά αποτελεί απάντηση στα παράπονα που είχε εκφράσει ο κ. Τσακαλώτος για την στάση των εκπροσώπων των δανειστών στην Ελλάδα.

Επί της ουσίας, οι δανειστές υπογραμμίζουν ότι η χώρα μας δεν έχει ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις που είναι συνδεδεμένες με τα 2,8 δισ. ευρώ, πως δεν τις έχει βάλει καν σε πλάνο και χρονοδιάγραμμα και προειδοποιεί ότι κινδυνεύει να χάσει το Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου.

Κρίσιμο το Eurogroup της 11ης Ιουλίου και για την Ελλάδα

Την ίδια στιγμή, μπορεί το Brexit να αποτελεί το κυρίαρχο θέμα στην προγραμματισμένη για τις 11/07/2016 συνεδρίαση του Eurogroup, ωστόσο στο επίκεντρο των συνομιλιών θα βρεθεί και το ελληνικό ζήτημα.

Πιο συγκεκριμένα η προετοιμασία για το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων που πρέπει να εκπληρώσει η χώρα μας μέχρι τον Σεπτέμβριο για τη δόση των 2,8 δις ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση οι δανειστές φαίνεται πως πιέζουν να προχωρήσουν τα προαπαιτούμενα νωρίτερα, μέσα στον Ιούλιο και τον Αύγουστο, καθώς από το φθινόπωρο το θέμα της Βρετανίας θα είναι εκείνο, στο οποίο θα αφιερωθεί ο περισσότερος χρόνος.

Σχετικές ειδήσεις