ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυτοί είναι οι 13.730 μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου

Αυτοί είναι οι 13.730 μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου

Στα… μανταλάκια κρεμάει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων τα ονόματα 13.730 μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ – ΕΙΧΑΝ ΛΑΒΕΙ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΑΝ

Όπως επισημαίνεται, τα ονόματα των πολιτών δημοσιεύονται στο πλαίσιο των ενεργειών πληροφόρησης και ενημέρωσης των πολιτών, εμπέδωσης της φορολογικής δικαιοσύνης έναντι των συνεπών φορολογουμένων, καθώς και φορολογικής συμμόρφωσης.

Τα 13.730 ονόματα αναρτήθηκαν στο publicrevenue.gr και πρόκειται για φυσικά και νομικά πρόσωπα με ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 150.000 ευρώ.

Πρόκειται για οφειλές, η καταβολή των οποίων καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους.

Υπενθυμίζεται ότι στον ιστότοπο της Γ.Γ.Δ.Ε. βρίσκονται τα ονόματα εκείνων των οφειλετών, που είχαν λάβει από τις υπηρεσίες ειδοποιητήρια e-mail για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, αλλά δεν ανταποκρίθηκαν.

Εξαιρούνται οι περιπτώσεις, για τις οποίες έχει χορηγηθεί στον οφειλέτη διευκόλυνση για τμηματικές καταβολές του χρέους του και με την προϋπόθεση ότι αυτός είναι συνεπής με τους όρους της, καθώς και όταν - με δικαστική απόφαση - έχει διαταχθεί αναστολή της καταβολής των οφειλών αυτών.

Επίσης, ακολουθώντας σχετική γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, εξαιρούνται οι οφειλέτες (φυσικά πρόσωπα), των οποίων η οριστικοποίηση της οφειλής δεν έχει τελεσιδικήσει μέχρι σήμερα.

Δείτε τον πίνακα με τα ονόματα στο Cnn.gr

Σχετικές ειδήσεις