ΑΔΜΗΕ: Εγκρίθηκε η πώληση ποσοστού 24%

Newsroom Newsroom

ΑΔΜΗΕ: Εγκρίθηκε η πώληση ποσοστού 24%

Εντός του Ιουλίου αναμένεται να εκκινήσει η διαδικασία για την πώληση ποσοστού 24% των μετοχών του διαχειριστή, μετά από σχετική απόφαση που πήρε η συνέλευση μετόχων της ΔΕΗ.

Επίσης, το 51% των μετοχών στο τέλος της διαδικασίας θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο.

Τι λέει το υπουργείο Περιβάλλοντος

«Η αντίθεση στο σχέδιο προστασίας του δημόσιου χαρακτήρα του ΑΔΜΗΕ είναι κατανοητή για όσους υπερασπίζονται τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό. Προκαλεί όμως ερωτηματικά, όταν προέρχεται από άλλες δυνάμεις, καθώς η εναντίωση στην ολοκλήρωση της διαδικασίας, ενθαρρύνει εκείνους που αποσκοπούν στη διάλυση της ΔΕΗ, αλλά και στην πλήρη αποχή του Δημοσίου από το δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας».

Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αφορμή την έγκριση της λύσης που συμφωνήθηκε για τον ΑΔΜΗΕ με τους εταίρους, από τη γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ.

«Η θέση της κυβέρνησης για μη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ, είναι αταλάντευτη. Στο πλαίσιο μιας σκληρής διαπραγμάτευσης, πέτυχε την ακύρωση του νόμου για τη «Μικρή ΔΕΗ», η οποία προέβλεπε ιδιωτικοποίηση του 30% της επιχείρησης και του νόμου για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ κατά 66%», αναφέρει το ΥΠΑΠΕΝ και καταλήγει:
«Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίστηκε η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του ΑΔΜΗΕ, η αποζημίωση της ΔΕΗ, οι θέσεις εργασίας, αλλά και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Η σημερινή απόφαση της γενικής συνέλευσης της ΔΕΗ για τις επόμενες κινήσεις στο θέμα του ΑΔΜΗΕ, βάσει των όσων προβλέπει ο Ν.4389/2016, η οποία υποστηρίχθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των μετόχων της επιχείρησης, αποτελεί ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα προόδου για τη διαδικασία που έχει επιλεχθεί».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved