Συντάξεις: Μέσα στον Αύγουστο η ψυχρολουσία για τις επικουρικές – Θα καταβληθούν με περικοπές

Συντάξεις: Μέσα στον Αύγουστο η ψυχρολουσία για τις επικουρικές – Θα καταβληθούν με περικοπές

ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΘΑ ΔΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ – ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΕΚΑΣ

Πετσοκομμένη θα δουν εντός του Αυγούστου την επικουρική τους σύνταξη χιλιάδες συνταξιούχοι.

Το ψαλίδι έχει αναδρομική ισχύ από την 1η Ιουνίου και τα ποσά θα παρακρατηθούν από τις συντάξεις του Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου.

Αφορά όσους συνταξιούχους λαμβάνουν κύρια και επικουρική που υπερβαίνει αθροιστικά τα 1300 ευρώ.

Το ποσό που θα κοπεί από κάθε σύνταξη διαφέρει ανάλογα με το τελικό ποσό και εκτιμάται ότι θα είναι από 2 έως και 350 ευρώ.

Την ίδια στιγμή πάντως, ο κ. Κατρούγκαλος υποστηρίζει ότι θα ληφθούν μέτρα ανακούφισης για όσους συνταξιούχους έχασαν το ΕΚΑΣ και μάλιστα θα προέρχεται από το πλεόνασμα.

Σε κάθε περίπτωση, ο υπουργός Εργασίας έκανε πίσω σε σχέση με προηγούμενη αναφορά του ότι θα υπάρξουν ελαφρύνσεις στους λογαριασμούς ΔΕΚΟ για όσους υπέστησαν περικοπές στο ΕΚΑΣ.

Αναφερόμενος στα εργασιακά, μετά την υπογραφή της κοινής δήλωσης συμφωνίας μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, ο κ. Κατρούγκαλος επανέλαβε ότι τα θέματα τα οποία θα τεθούν σε διαπραγμάτευση, είναι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, οι ομαδικές απολύσεις και ο συνδικαλιστικός νόμος, ενώ έκανε λόγο για εσκεμμένο «κύμα» παραπληροφόρησης. Υπογράμμισε δε ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης του 13ου και του 14ου μισθού.

Στόχος, όπως είπε, είναι η απομόνωση του ΔΝΤ, «του ακραίου "παίκτη" της διαπραγμάτευσης». Αυτό θα επιτευχθεί, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, με τη δημιουργία ενός στέρεου εθνικού μετώπου, αλλά και με τη στήριξη σε διεθνές επίπεδο. Προς την κατεύθυνση αυτή, ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι, στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα ένα διεθνές συνέδριο, στο οποίο έχουν κληθεί, για να συμμετέχουν, μεταξύ άλλων και οι υπουργοί Εργασίας της Ιταλίας, της Πορτογαλίας και της Αυστρίας, οι οποίοι, όπως τόνισε, είναι από τους πρωταγωνιστές της υπεράσπισης του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου.