ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπουργείο Εργασίας: Δεν κόβεται κανένα από τα επιδόματα για τα απροστάτευτα παιδιά

Υπουργείο Εργασίας: Δεν κόβεται κανένα από τα επιδόματα για τα απροστάτευτα παιδιά

Διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να κοπεί κανένα επίδομα για τα απροστάτευτα παιδιά παρείχε το υπουργείο Εργασίας που χαρακτηρίζει ψευδή σχετικά δημοσιεύματα.

Όπως αναφερεί σε ανακοίνωσή του, ήδη αποστέλλεται εγκύκλιος που αποκαθιστά τα πράγματα, ώστε κανείς και καμία δικαιούχος να μην χρειάζεται να ανησυχεί. Το Υπουργείο διαβεβαιώνει ότι δεν διανοείται να κόψει τα επιδόματα για τα απροστάτευτα παιδιά ούτε να μειώσει γενικά την προστασία των παιδιών.

«1. Το περιεχόμενο των επιστολών που στάλθηκαν στις 14 Ιουνίου 2016 σε ορισμένους Δήμους από τον Διευθυντή Προστασίας Οικογένειας του Υπουργείου, σύμφωνα με τις οποίες για τον υπολογισμό του οικογενειακού εισοδήματος αθροίζονται πραγματικό και τεκμαρτό εισόδημα είναι εσφαλμένο. Άθροιση πραγματικού και τεκμαρτού εισοδήματος δεν νοείται ούτε στη φορολογική νομοθεσία ούτε βέβαια στη νομοθεσία που διέπει τα προνοιακά επιδόματα.

2. Οι επιστολές, που απαντούν σε ερωτήματα των Διευθύνσεων Πρόνοιας των Δήμων ερμηνεύοντας εσφαλμένα τη σχετική νομοθεσία, συντάχθηκαν και στάλθηκαν χωρίς να υπάρχει σχετική υπηρεσιακή εισήγηση και χωρίς να ζητηθεί η γνώμη της αρμόδιας Γενικής Διευθύντριας και πολύ περισσότερο της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου» αναφέρεται στην απάντηση.

«Ουδέν ψευδέστερο» σημειώνει για τα δημοσιεύματα.

Σχετικές ειδήσεις