ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συντάξεις: Νέο «τσεκούρι» στις επικουρικές έως και 38%

Συντάξεις: Νέο «τσεκούρι» στις επικουρικές έως και 38%

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι αποφασισμένη, όπως όλα δείχνουν, να εξοντώσει τους συνταξιούχους, μοιράζοντάς τους ψίχουλα αντί για συντάξεις. Το Ενιαίο Επικουρικό Ταμείο θα εξακολουθεί μεν να πληρώνει τις αποδοχές του προς τους δικαιούχους, αλλά με ρευστοποίηση της περιουσίας του.

ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΨΙΧΟΥΛΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ

Παρά το γεγονός ότι ήδη σχεδόν 250.000 συνταξιούχοι πληρώνουν τα «σπασμένα» των περικοπών, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προσανατολίζεται τώρα να επιβάλει και νέο «τσεκούρι» στις επικουρικές συντάξεις, το οποίο θα κυμαίνεται από 10% έως και 38% και αναμένεται να πλήξει περίπου 150.000 συντάξεις.

Οι συνταξιούχοι που θα δουν μειωμένες τις αποδοχές τους στο ATM στις 02/09/2016 προέρχονται από έξι συνολικά ασφαλιστικά ταμεία:

- Το ΕΤΕΑΜ των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα (εκτιμάται ότι η μείωση κατά μέσο όρο θα είναι 15%)
- Το ΤΕΑΥΕΚ των εμποροϋπαλλήλων (-14%)
- Το ΤΕΑΠΟΖΟ των εργαζόμενων σε εταιρείες Οινοποιίας (-13%)
- Το ΤΕΑΥΝΤΠ των υπαλλήλων ναυτικών και τουριστικών πρακτορείων (-20%)
- Το ΤΑΠΤΠ - Προσωπικό πρώην Τράπεζας Πίστεως (Alpha Bank) των οποίων το προσυνταξιοδοτικό έχει μετατραπεί σε επικουρική (-35%)
- Το ΤΕΑΠΕΤΕ - συνταξιούχοι Εμπορικής Τράπεζας (-35%)

Τι θα γίνει με τους συνταξιούχους της ΔΕΗ και ποιοι γλιτώνουν το «ψαλίδισμα»

Την ίδια στιγμή, μικρές μειώσεις (κάτω των 10 ευρώ) θα υποστούν οι επικουρικές της ΔΕΗ, ενώ όσοι εισπράττουν έως 1.300 ευρώ μεικτά (1.120 καθαρά) από κύριες και επικουρικές συντάξεις δεν θα δουν καμία απολύτως μεταβολή στις απολαβές τους.

Σχετικές ειδήσεις