ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πιέζει ο Ντάισελμπλουμ για προαπαιτούμενα και ΕΛΣΤΑΤ

Πιέζει ο Ντάισελμπλουμ για προαπαιτούμενα και ΕΛΣΤΑΤ

Ενώπιον ισχυρών πιέσεων θα βρεθεί η ελληνική κυβέρνηση το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα για να επιταχυνθεί η εφαρμογή των προαπαιτούμενων. Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις που έκανε πριν από λίγο ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, τόνισε τα εξής:«Παραδέχομαι πως ορισμένα από τα χρονοδιαγράμματα που συμφωνήθηκαν πέρυσι το καλοκαίρι δεν ήταν απόλυτα ρεαλιστικά. Παρ' όλα αυτά στη φάση που βρισκόμαστε πρέπει οι ελληνικές Αρχές να επιταχύνουν, δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, δεν υπάρχει πια η δικαιολογία του καλοκαιριού, πρέπει να βιαστούμε διότι υπάρχουν σημαντικές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν πριν από το τέλος του έτους».

Ερωτηθείς σχετικά με την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, τη χαρακτήρισε «ατυχή», σημειώνοντας πως τον λόγο έχουν τα δικαστήρια. «Έχει εξαιρετική σημασία η αξιοπιστία των ελληνικών στατιστικών στοιχείων, βεβαίως όπως ξέρετε έχει γίνει και μία δήλωση από τον κ. Χουλιαράκη στο ελληνικό κοινοβούλιο οπότε πρέπει να περιμένουμε» κατέληξε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Σχετικές ειδήσεις