ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΕΗ: Νέα παράταση της ρύθμισης για τις 36 δόσεις;

ΔΕΗ: Νέα παράταση της ρύθμισης για τις 36 δόσεις;

Το ενδεχόμενο παράτασης ως το τέλος του χρόνου τουλάχιστον, της ρύθμισης των 36 δόσεων χωρίς προκαταβολή για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων λογαριασμών ηλεκτρισμού, εξετάζει η ΔΕΗ.

Ήδη στη ΔΕΗ πραγματοποιούνται αλλεπάλληλες συσκέψεις -χθες έγινε μία ακόμα- προκειμένου να αποφασιστεί το μοντέλο των διακανονισμών που θα εφαρμοστεί μετά το τέλος του μήνα. Κεντρικός στόχος παραμένει τόσο η ανάσχεση του ρυθμού αύξησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών όσο και η είσπραξη όσο το δυνατόν περισσότερων από τα οφειλόμενα, λόγω του σοβαρού προβλήματος ρευστότητας που αντιμετωπίζει η ΔΕΗ.

Σύμφωνα με την Ημερησία, ανάμεσα στα σενάρια που εξετάζονται είναι και η πρόταση όσοι ενταχθούν σε πρόγραμμα μετά τις 30 Σεπτεμβρίου, να πρέπει να προκαταβάλουν το 5% της οφειλής και το υπόλοιπο να το αποπληρώσουν σε 18 ως 36 δόσεις, με βασικό κριτήριο το ύψος της δόσης να μην ξεπερνά το 30% του μέσου μηνιαίου λογαριασμού.

Το πρόγραμμα που ισχύει σήμερα ξεκίνησε την 1η Απριλίου με προθεσμία λήξης το τέλος Ιουλίου, οπότε και παρατάθηκε για ακόμα δύο μήνες ως τις 30 Σεπτεμβρίου. Αν δεν ανανεωθεί, τότε από 1ης Οκτωβρίου θα επανέλθει το παλαιό μοντέλο με την προκαταβολή του 30% του χρέους και την εξόφληση του υπολοίπου σε 8 δόσεις.

Σχετικές ειδήσεις