ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιμένει ο Αλεξιάδης: Ο ακατάσχετος λογαριασμός θα προχωρήσει

Επιμένει ο Αλεξιάδης: Ο ακατάσχετος λογαριασμός θα προχωρήσει

Τη στιγμή που οι δανειστές έχουν σηκώσει «κόκκινο κάρτα» στο οικονομικό επιτελείο για τον ακατάσχετο λογαριασμό των επιχειρήσεων, ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός, Τρύφωνας Αλεξιάδης, δηλώνει πως το θέμα θα προχωρήσει, έστω και μονομερώς από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα, Κυριακή (25/09/2016) στην εφημερίδα «Real News», ο κ. Αλεξιάδης επιμένει πως το μέτρο θα ισχύσει και σημειώνει χαρακτηριστικά: «Είναι η προϋπόθεση για να πετύχει το πλαστικό χρήμα. εάν δεν καταλάβουν οι πάντες ότι πρέπει να υπάρχει ειδικός επαγγελματικός λογαριασμός δεν θα πετύχει το πλαστικό χρήμα. Και αν πετύχει το πλαστικό χρήμα, θα έχουμε και αύξηση των εσόδων του Δημοσίου και εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων».

Και προσθέτει: «Ο ειδικός επαγγελματικός λογαριασμός δεν υπάρχει περίπτωση να μην προχωρήσει».

Ερωτηθείς, εξάλλου, τι θα πράξει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αναφορικά με τη ρύθμιση των 100 δόσεων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών απαντά: «Προσπαθούμε να φέρουμε νέες ρυθμίσεις στην εφορία, όχι ξανά εκατό δόσεις. Εκατό δόσεις δεν μπορούν να έρχονται συνέχεια. Νέες ρυθμίσεις που θα προστατεύσουν τους πολίτες».

Παράλληλα, προαναγγέλλει λοταρία για τις αποδείξεις και του 2016 ασχέτως του πότε θα εφαρμοστεί το «πλαστικό χρήμα».

Επιπλέον, αναφέρει πως η κυβέρνηση εξετάζει τη χρονική μετάθεση της αύξησης του ΦΠΑ στα μικρότερα νησιά και ότι σύντομα θα ανακοινωθεί η απόφαση για τα τέλη κυκλοφορίας για το 2017, «τα οποία θα είναι πιο δίκαια και πιο αναλογικά από αυτά του 2016».

Τέλος, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ανασχηματισμού της κυβέρνησης τονίζει ότι «ο ανασχηματισμός πάντα πρέπει να γίνεται όχι με όρους επικοινωνίας, δηλαδή, πόσο ένας υπουργός είναι αρεστός από τα ΜΜΕ ή από διάφορους "φίλους", αλλά ποιο είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς του. Νομίζω ότι οι υπουργοί πρέπει να κρίνονται με μοναδικό κριτήριο το αποτέλεσμα της δουλειάς τους».