ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αθανασίου (Lamda Development): Το Ελληνικό δεν είναι ένα real estate project, αλλά ένα game change

Αθανασίου (Lamda Development): Το Ελληνικό δεν είναι ένα real estate project, αλλά ένα game change

Η αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού συνδυάζει πολλές σημαντικές παραμέτρους και έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Θα αναδείξει τη χώρα ως σημαντικό επενδυτικό προορισμό και θα ενδυναμώσει το τουριστικό μας προϊόν μειώνοντας δραστικά την εποχικότητα, επισήμανε σε συνέντευξη του στο CNBC ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου.

Η δημιουργία θέσεων εργασίας μπορεί να αλλάξει εντελώς το κλίμα και την ψυχολογία, τόσο των πολιτών όσο και των επενδυτών, ανέφερε ο κ. Αθανασίου.

Επισήμανε επίσης ότι "η δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης στην επενδυτική κοινότητα και εξωστρέφειας είναι βασικές προϋποθέσεις για την προσέλκυση κεφαλαίων".

"Πρόσφατα είχαμε κάποιες πολύ σημαντικές ιδιωτικοποιήσεις, μεταξύ των οποίων και το Ελληνικό, και τώρα πρέπει να αποδείξουμε ότι πραγματικά πιστεύουμε σε αυτές. Το Ελληνικό δεν είναι απλά ένα real estate project αλλά αποτελεί ένα game changer", υπογράμμισε ο κ. Αθανασίου.

Υπενθυμίζεται ότι η έναρξη των έργων για την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού από την
Lamda Development, εταιρίας που κέρδισε το σχετικό διαγωνισμό και υποστηρίζεται από τη διεθνή κοινοπραξία επενδυτών Global Investment Group, ο οποίος αποτελείται από τον Όμιλο Λάτση, την Κινεζική Fosun και την Eagle Hills με έδρα το Abu Dhabi, θα σηματοδοτήσει τη δημιουργία 70.000 νέων θέσεων εργασίας.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο μεικτής ανάπλασης στην Ευρώπη και ένα από τα μεγαλύτερα διεθνώς.

Η έναρξη των έργων θα σηματοδοτήσει επίσης την ενίσχυση κλάδων που έχουν πληγεί καίρια από την κρίση, όπως των κατασκευών, της τσιμεντοβιομηχανίας, της χαλυβουργίας, του κλάδου αλουμινίου, των προμηθευτών και μεταφορών από ευρύτατο τομέα προϊόντων αλλά και υπηρεσιών.

Σχετικές ειδήσεις