ΣΦΕΕ: Καμία μέριμνα για φαρμακευτική δαπάνη, εμβόλια και clawback

Επιστολή αποδοκιμασίας της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα…

Δολοφονία στη Ρόδο: Ο 19χρονος αναγνώρισε 12 από τους κρατούμενους που του επιτέθηκαν

Στην αναγνώριση 12 κρατουμένων των φυλακών Αυλώνα…

Ζακ Κωστόπουλος: Ελεύθεροι οι αστυνομικοί που εμφανίζονται σε βίντεο να τον χτυπούν

Ελεύθεροι, χωρίς περιοριστικούς όρους, αφέθηκαν οι τέσσερις…

Πού στέλνει η Άγκυρα το Barbaros - Δείτε χάρτες

Κλιμακώνοντας την ένταση σε Αιγαίο και Ανατολική…

Ο νέος συνεργάτης της Redstone για το Athens Alive!

Η Redstone ανακοίνωσε τη συνεργασία της με…

Κοροϊδία δίχως όρια: Πλειστηριασμοί μόνο σε σπίτια «ισχυρών», λένε στον ΣΥΡΙΖΑ

Κοροϊδία δίχως όρια: Πλειστηριασμοί μόνο σε σπίτια «ισχυρών», λένε στον ΣΥΡΙΖΑ

Μπροστά στο κύμα των αντιδράσεων που έχουν προκαλέσει οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, η κυβέρνηση καταφεύγει στη γνωστή μέθοδο της επικοινωνιακής διαχείρισης προκειμένου να ρίξει για μια ακόμη φορά «στάχτη» στα μάτια των πολιτών.

Τη σκυτάλη αυτή τη φορά πήρε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ βεβαίωσε τους Έλληνες πολίτες που αγωνιούν για το αν θα χάσουν τα σπίτια τους ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να πλειστηριάσει ακίνητα χαμηλών ή μεσαίων εισοδηματικών τάξεων.

«Ούτε έχει μπει ούτε θα μπει στο στόχαστρο το σπίτι του μικρού, του μεσαίου ακόμη και του μεγάλου μεσαίου. Δεν θα γίνει η Ελλάδα Ισπανία στους πλειστηριασμούς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαχαριάδης. Μάλιστα, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα ισχυριζόμενος ότι πλειστηριάζονται σπίτια ισχυρών ή πολύ ισχυρών οικονομικά ανθρώπων!

 
Και δεν είναι μόνο οι τράπεζες που απειλούν με «τσουνάμι» πλειστηριασμών αλλά και το ίδιο του κράτος, αφού οι φοροεισπρακτικές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων έχουν σκοπό να εκτελέσουν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους χιλιάδες πλειστηριασμούς εις βάρος φορολογούμενων πολιτών, οι οποίοι δεν εξυπηρετούν και δεν έχουν καν ρυθμισμένα τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους προς το Δημόσιο.
 
Προφανώς οι δεκάδες χιλιάδες πολίτες που θα χάσουν την περιουσία τους μέσα στους επόμενους μήνες, είναι ισχυροί ή πολύ ισχυροί οικονομικά, σύμφωνα με τον κ. Ζαχαριάδη. Και όλα αυτά από μια κυβέρνηση η οποία ήρθε στην εξουσία με το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.