ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βαρουφάκης για δραχμή: Δεν γνωρίζω τι συζήτησαν στη Μόσχα - Καμία σκέψη για τύπωμα νέου νομίσματος

Βαρουφάκης για δραχμή: Δεν γνωρίζω τι συζήτησαν στη Μόσχα - Καμία σκέψη για τύπωμα νέου νομίσματος

Με ανακοίνωση του ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, διαψεύδει ότι υπήρχε σκέψη για τύπωμα χαρτονομισμάτων δραχμής επί θητείας του στην κυβέρνηση, σε απάντηση, όσων αποκαλύπτονται στο βιβλίο των δύο δημοσιογράφων της εφημερίδας Le Monde για τον Φρανσουά Ολάντ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γιάνη Βαρουφάκη:

Επειδή ζητήθηκαν από πολλά μέσα ενημέρωσης (εγχώρια και ξένα) σχόλια του κ. Βαρουφάκη σχετικά με τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου για τους ισχυρισμούς του κ. Φρανσουά Ολάντ όσον αφορά συνομιλία του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο κ. Βαρουφάκης επισημαίνει τα εξής:

«Κατά την διάρκεια της υπουργίας μου δεν είχα συμμετάσχει στις διαβουλεύσεις του πρωθυπουργού με Ρώσους αξιωματούχους και, συνεπώς, δεν γνωρίζω τι συζητήθηκε. Όμως μπορώ να επιβεβαιώσω, ότι κατά την διάρκεια της θητείας μου στο Υπουργείο Οικονομικών δεν υπήρξε καμία σκέψη για τύπωμα νέου νομίσματος, πόσο μάλιστα προσέγγιση τρίτων είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό».

Βούτσης: Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα λέγονται

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, στο περιθώριο του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ κληθείς να σχολιάσει τα περί δραχμής, διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπήρξε κάτι τέτοιο, υπογραμμίζοντας ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου να λέμε ότι υπήρχε τέτοιο σχέδιο.

Σημείωσε ότι γνωρίζει ως κορυφαίος υπουργός τότε, ότι δεν υπήρχε υπουργική ούτε κυβερνητική προαίρεση και διάθεση για τέτοιου είδους αναζητήσεις. Προς επίρρωσιν μάλιστα αυτού, παρέπεμψε στην τελευταία συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τότε, πριν από τη διάσπαση, όπου ο Κ. Λαπαβίτσας που ήταν ένθερμος υποστηρικτής της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα, είχε πει και ο ίδιος ότι θα χρειαζόταν δυο χρόνια για να γίνει μια τέτοια μετάβαση.

Σχετικές ειδήσεις