ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνέδριο ΣΕΤΕ - Τζιάλλας: Δράσεις που θα επιμηκύνουν την τουριστική περίοδο

Συνέδριο ΣΕΤΕ - Τζιάλλας: Δράσεις που θα επιμηκύνουν την τουριστική περίοδο

«Ο τουρισμός είναι κυβερνητική προτεραιότητα», τόνισε ο γενικός γραμματέας τουριστικής πολιτικής Γιώργος Τζιάλλας, από το βήμα του συνεδρίου του ΣΕΤΕ υπογραμμίζοντας ότι υλοποιούνται δράσεις που στοχεύουν στη διάχυση του τουριστικού ρεύματος σε όλες τις περιοχές της χώρας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Αφού σημείωσε ότι η χώρα και η ηγεσία του κλάδου ήλθαν αντιμέτωπες με πρωτοφανή γεγονότα, όπως το προσφυγικό, το Brexit, κλπ, ο ελληνικός τουρισμός κατάφερε να σημειώσει ρεκόρ αφίξεων, τόνισε ο κ.Τζιάλλας.

Με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ο κ. Τζιάλλας τόνισε ότι προωθείται η ανάπτυξη θεματικών μορφών τουρισμού αλλά και δράσεις που ευνοούν την ενίσχυση των συνεργιών με άλλους κλάδους της ελληνικής οικονομίας.

Προς την κατεύθυνση της τόνωσης της επιχειρηματικότητας, ο κ. Τζιάλλας ανάφερε ότι σύντομα θα ανακοινωθεί πρόγραμμα για ίδρυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, πάντα στον κλάδο του τουρισμού. Να σημειωθεί ότι τρέχει ήδη πρόγραμμα εκσυγχρονισμού ΜμΕ του κλάδου.

Παραμένοντας στο σκέλος των δράσεων του υπουργείου, με ενδιαφέρον αναμένεται το θεσμικό πλαίσιο για την οικονομία του διαμοιρασμού (ενοικιαζόμενες κατοικίες), για το οποίο όπως είπε είναι στο τελικό του στάδιο. Το 2017 επίσης αναμένεται και η κωδικοποίηση της τουριστικής νομοθεσίας, όπως και η δημιουργία των "δορυφόρων λογαριασμών" τουρισμού.

Στην παρέμβαση του ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης ανάφερε ότι η Πολιτεία οφείλει να υλοποιήσει άμεσα ένα πλέγμα ενεργειών ανάτασης της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού τομέα με κυριότερο άξονα την επαναφορά των συντελεστών φορολόγησης σε χαμηλότερα επίπεδα, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, τη δημιουργία περιβάλλοντος προσέλκυσης επενδύσεων και την επανατροφοδότηση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία.

Ρoή Ειδήσεων