ΠΡΟΣΟΧΗ: Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ - Όλες οι λεπτομέρειες εδώ

Newsroom Newsroom

ΠΡΟΣΟΧΗ: Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ - Όλες οι λεπτομέρειες εδώ

Αλλάζει ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) καθώς εισάγεται ένας νέος φόρος ακίνητης περιουσίας που θα επιβαρύνει περισσότερο τους έχοντες μεγάλης αξίας ακίνητη περιουσία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει να εφαρμόσει το νέο φόρο από το 2018.

Μέχρι τότε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών εκτιμά, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, ότι θα έχει ολοκληρωθεί και η κατάρτιση μιας αξιόπιστης ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων με στοιχεία για το ύψος των εμπορικών τιμών των ακινήτων, ώστε οι φορολογητέες αξίες τους να προσδιορίζονται σύμφωνα με τα πραγματικά δεδομένα της κτηματαγοράς κι όχι με βάση τις σημερινές αντικειμενικές αξίες που, παρά τη μείωσή τους σε πολλές περιοχές της χώρας αναδρομικά από τις 21/5/2015, εξακολουθούν να βρίσκονται σε εξωπραγματικά επίπεδα.

Κλιμάκωση συντελεστών

Στόχος της κυβέρνησης είναι ο νέος φόρος ακίνητης περιουσίας που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ να υπολογίζεται με ενιαία κλίμακα φορολογικών συντελεστών επί του συνόλου των πραγματικών (εμπορικών) φορολογητέων αξιών όλων των κτισμάτων, των οικοπέδων και των αγροτεμαχίων που απαρτίζουν τη συνολική ακίνητη περιουσία κάθε φυσικού προσώπου.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved