ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βοήθεια από τις Βρυξέλλες ζητεί ο Βενιζέλος

Βοήθεια από τις Βρυξέλλες ζητεί ο Βενιζέλος
Επιστολή έστειλε χθες ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος προς τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλόντ Γιούνεκρ, τους...

Επιστολή έστειλε χθες ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος προς τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλόντ Γιούνεκρ, τους ομολόγους του της ευρωζώνης, τον επίτροπο Οικονομίας, Όλι Ρεν και στον διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, για το ζήτημα των εγγυήσεων, που απαιτούν κράτη-μέλη από την Ελλάδα προκειμένου να τη δανειοδοτήσουν.


Στην επιστολή του αναφέρεται στην ανάγκη για "πλήρη και άμεση εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης της 21ης Ιουλίου". Ο κ. Βενιζέλος τονίζει πως "οι αποφάσεις δεν αφορούν μόνο ή κυρίως την Ελλάδα, αλλά ευρύτερα και συνολικά την ικανότητα και την ετοιμότητα της Ευρωζώνης να διαχειριστεί την παρούσα οξύτατη φάση της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Ζήτημα που υπερβαίνει κατά πολύ τα προγράμματα της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας και αφορά χώρες με πολύ μεγάλα οικονομικά μεγέθη και την Ευρωζώνη συνολικά"

Υποστηρίζει ότι η Ελλάδα έχει επιδείξει "τη μέγιστη δυνατή καλοπιστία και ευελιξία", προκειμένου να επιτευχθεί η άμεση και πλήρης εφαρμογή όσων έχουν συμφωνηθεί.


"Τεχνικές λύσεις είναι εύκολο να βρεθούν, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα θίγεται η αξιοπιστία και η αποτελεσματικότητα του προγράμματος. Το ζήτημα όμως είναι κατεξοχήν πολιτικό και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί ώστε να στέλνονται πάντοτε καθαρά και θετικά μηνύματα τόσο προς τις διεθνείς αγορές όσο και προς τις Ευρωπαϊκές κοινωνίες", καταλήγει το υπουργείο Οικονομικών στην ανακοίνωση που διένειμε στα ΜΜΕ.