ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογικό: Έξτρα αφορολόγητο με τη χρήση πλαστικού χρήματος

Φορολογικό: Έξτρα αφορολόγητο με τη χρήση πλαστικού χρήματος

Επιπλέον αφορολόγητο ποσό θα έχουν όσοι φορολογούμενοι κάνουν αγορές και συναλλαγές χρησιμοποιώντας πλαστικό χρήμα, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει κυβερνητική πρόταση.

Το υπό διαπραγμάτευση νομοσχέδιο δόθηκε στη δημοσιότητα από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη και προκαλεί αίσθηση ότι από αυτό απουσιάζει ρύθμιση για τον ακατάσχετο λογαριασμό επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα στον πολυσέλιδο τόμο που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Αλεξιάδης, προβλέπεται ότι κάθε πληρωμή μισθού στον ιδιωτικό τομέα άνω των 500 ευρώ, θα γίνεται σε ετήσια βάση μέσω τραπεζών.

Στη συγκεκριμένη πρόταση του πρώην υπουργού περιλαμβάνονται και ρυθμίσεις για σύνδεση ταμειακών μηχανών με το ΥΠΟΙΚ προκειμένου να παταχθεί η φοροαποφυγή.

Επίσης, προβλέπονται και κληρώσεις για τους …συνεπείς φορολογούμενους και μάλιστα όσο πιο πολύ χρησιμοποιεί κανείς το πλαστικό χρήμα, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η έκπτωση.

Στον τόμο αυτόν περιλαμβάνονται τα αποτελέσματα της πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών κατά τη διάρκεια της θητείας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών -και ιδιαίτερα στους ελέγχους για φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο.

Μεταξύ άλλων, γίνεται αναφορά και σε ειδικό επαγγελματικό λογαριασμό για τους επιτηδευματίες μέσω του οποίου θα γίνεται η χρήση πλαστικού χρήματος.