Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Σε υψηλό 2 εβδομάδων οι μετοχές

Newsroom Newsroom

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Σε υψηλό 2 εβδομάδων οι μετοχές

Άνοδο κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στην έναρξη της σημερινής διαπραγμάτευσης, για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση, και ανήλθαν στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων, χάρη στην ενίσχυση των μεταλλευτικών εταιριών και των τραπεζών, με τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα εταιριών να προσφέρουν στήριξη στην ευρύτερη αγορά.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε κατά 1,3% στην αρχή της συνεδρίασης, αφού ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο και πλέον εβδομάδων. Ο δείκτης έκλεισε χθες με άνοδο κατά 1,5%, μετά τη πτώση κατά 2,4% που σημείωσε ύστερα από την απροσδόκητη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.
Οι επενδυτές επικεντρώνονται στις βασικές προτεραιότητες που θέτει στην πολιτική του ο Τραμπ, όπως οι γενναίες μειώσεις φόρων και οι υψηλότερες δαπάνες για τις υποδομές και την άμυνα, παράλληλα με την άρση του ρυθμιστικού πλαισίου για τις τράπεζες, σύμφωνα με αναλυτές.
Η γαλλική εταιρία μέσων ενημέρωσης Vivendi σημείωσε άνοδο κατά 6,4% αφού τα λειτουργικά κέρδη που ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο ήταν υψηλότερα των προβλέψεων.
Ενισχυμένος κατά 3,2% ήταν ο ευρωπαϊκός δείκτης των εξορυκτικών εταιριών μετά την άνοδο των τιμών των μετάλλων. Άνοδο 3% κατέγραψαν νωρίτερα οι ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές, χάρη στην ενίσχυση των Credit Suisse, UBS και Banco Popolare κατά 5,7-6,8% .

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved