ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλος οι αποδείξεις το 2016

Τέλος οι αποδείξεις το 2016

Η νέα υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεξέτασης φοροαπαλλαγών αποκλείοντας κάθε περίπτωση μείωσης του αφορολόγητου.

«Απ’ ότι ξέρω δεν θα έχουμε μείωση του αφορολόγητου. Για τις φοροαπαλλαγές αυτές που έχουν μείνει είναι ελάχιστες. Δεν νομίζω ότι έχουμε κάποιο τέτοιο θέμα αυτή τη στιγμή. Οι δανειστές μπορεί να το θέτουν, εμείς το εξετάζουμε, αν γίνει κάτι θα το δούμε τις επόμενες ημέρες», τόνισε χαρακτηριστικά η κα. Παπανάτσιου σε συνέντευξή της στον Realfm 97,8.

Και πρόσθεσε: «Σε καμία περίπτωση μείωση του αφορολόγητου, αλλά για τις φοροαπαλλαγές δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι σε κάποιες ομάδες και ποιο ακριβώς είναι το κομμάτι εκείνο που θέλουν οι δανειστές».

Επίσης, η υφυπουργός Οικονομικών προανήγγειλε μείωση των έμμεσων φόρων μέσα στο 2017 «αν το επιτρέψουν οι συνθήκες», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Εκανε λόγο για αύξηση της επιδότησης στο επίδομα πετρελαίου για τις ορεινές περιοχές σημειώνοντας ότι στόχος είναι έως το τέλος του μήνα να έχει αναρτηθεί το νέο σύστημα, ενώ για τα τέλη κυκλοφορίας η κα. Παπανάτσιου τόνισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αναρτηθούν νωρίτερα μέσα στο 2017.

Είναι θέμα ημερών η ανάρτηση τους στο taxis. Εξετάζουμε νέο σύστημα για το επόμενο έτος, έτσι ώστε ο πολίτης να γνωρίζει πολύ νωρίς πόσο θα πληρώσει.

Για το νομοσχέδιο σχετικά με το πλαστικό χρήμα η υφυπουργός ανέφερε ότι θα το δούμε αρχές του 2017 οπότε, για το θέμα των αποδείξεων του φορολογικού έτους 2016 θα ισχύσει ότι και πέρσι.

Σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ η υφυπουργός Οικονομικών είπε ότι θα υπολογιστεί με τις νέες αντικειμενικές τιμές της εφορίας με ταυτόχρονη αύξηση των συντελεστών για όσους έχουν συγκεκριμένο ύψος περιουσίας και πάνω.

Οσον αφορά το θέμα των κατασχέσεων η κα. Παπανάτσιου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτές να τεθούν σε ισχύ από τον νέο χρόνο και να αφορούν κατασχέσεις για χρέη προς το Δημόσιο όχι για ποσό από 500 ευρώ και πάνω αλλά για μεγαλύτερα ποσά.