ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παπαδημητρίου στο Bloomberg: Συμφωνία που θα μπορούν να ζήσουν όλοι, το ΔΝΤ ήταν πάντοτε πολύ λάθος

Παπαδημητρίου στο Bloomberg: Συμφωνία που θα μπορούν να ζήσουν όλοι, το ΔΝΤ ήταν πάντοτε πολύ λάθος

Έχει έλθει η ώρα για το ΔΝΤ να λάβει τις αποφάσεις του για την Ελλάδα, επισημαίνει ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, σε συνέντευξή του στο Bloomberg, προσθέτοντας ότι «το ΔΝΤ έχει αλλάξει γνώμη πολλές φορές, είναι πολύ δύσκολο να γνωρίζουμε αν θέλουν πραγματικά να μείνουν ή να φύγουν. Πιστεύω ότι θέλουν να μείνουν και εμείς θέλουμε να μείνουν».

Αιτιολογώντας τη διαφωνία της κυβέρνησης με το Ταμείο σε ό,τι αφορά στα εργασιακά, ο κ. Παπαδημητρίου εξηγεί ότι η κυβέρνηση κρατά τη θέση της, επειδή οι μεταρρυθμίσεις (που προτείνει το ΔΝΤ) δεν συμβάλλουν στην ανάπτυξη και ό,τι ο λόγος που επιμένει σε αυτές είναι δογματικός.

«Αν κοιτάξει κανείς στις προβλέψεις που έκαναν, ήταν πάντοτε λάθος. Και μάλιστα πολύ λάθος. Παρ όλα αυτά, αν έχεις εφαρμόσει την ίδια διαδικασία σε τόσο πολλές χώρες, είναι δύσκολο να την αλλάξεις».

Ο υπουργός εκτιμά ότι στο τέλος θα υπάρξει συμφωνία, «όχι μια συμφωνία που θα αρέσει σε όλους, αλλά μια συμφωνία με την οποία όλοι θα μπορούν να ζήσουν».

Αναφερόμενος στην επιλογή του από τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός τον τοποθέτησε στην κυβέρνηση για να διαμορφώσει μια στρατηγική που θα οδηγήσει σε διατηρήσιμη και συμμετοχική ανάπτυξη, δηλαδή ανάπτυξη που δεν θα αυξάνει την ανισότητα και θα δημιουργεί ένα φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον, κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ υλοποιεί παρά τη φήμη περί του αντιθέτου.

«Δεν είμαι μέλος του κόμματος και γι' αυτό μπορώ να πω "υπέρ των επιχειρήσεων", χωρίς να ανησυχώ ή να απολογούμαι γι αυτό», αναφέρει και προσθέτει ότι «όλοι αναγνωρίζουν ότι οι επενδύσεις είναι το σημαντικότερο ζήτημα, δεδομένου ότι είμαστε στην ευρωζώνη και δεν μπορούμε να κάνουμε οτιδήποτε άλλο παρά να σεβόμαστε τους κανόνες της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Σχετικές ειδήσεις