ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κομισιόν για παροχές Τσίπρα: Πρώτα θα τις εξετάσουμε κι έπειτα θα αποφανθούμε

Κομισιόν για παροχές Τσίπρα: Πρώτα θα τις εξετάσουμε κι έπειτα θα αποφανθούμε

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει υπόψη της τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού,Αλέξη Τσίπρα, και της δέσμευσής του να μείνει προσηλωμένος στους στόχους του προγράμματος», δήλωσε σήμερα, Παρασκευή (09/12/2016) η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ανίκα Μπράιτχαρντ, σχολιάζοντας το διάγγελμα του αρχηγού της κυβέρνησης και τις παροχές προς τους συνταξιούχους.

Η ίδια προσέθεσε πως «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που έχουν προκληθεί στα νησιά από το μεταναστευτικό», ενώ τόνισε πως «δουλεύουμε από κοινού για να ελαφρύνουμε αυτό το βάρος».

Η Ανίκα Μπράιτχαρντ εξέφρασε επίσης τη βούληση της Επιτροπής να «εξετάσει προτάσεις των ελληνικών αρχών για το πώς αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τον καλύτερο τρόπο, λαμβάνοντας υπόψη τις δεσμεύσεις στο πλαίσιο του μνημονίου». Υπενθύμισε, δε, πως το πρόγραμμα περιλαμβάνει δεσμεύσεις για τη συζήτηση με τους θεσμούς όλων των μέτρων που σχετίζονται με τους στόχους του προγράμματος «εκ των προτέρων», καθώς και δεσμεύσεις για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίζονται καταστάσεις όπως η υπέρβαση του στόχου πρωτογενούς πλεονάσματος.

«Η Επιτροπή και οι υπόλοιποι θεσμοί θα συζητήσουν τι μέλλει γενέσθαι», κατέληξε η ίδια.

Ερωτηθείσα εάν γνώριζε η Επιτροπή εκ των προτέρων για την ανακοίνωση του πρωθυπουργού, ανέφερε πως η Κομισιόν δεν γνώριζε «όλες τις λεπτομέρειες των ανακοινώσεων που έγιναν και πρέπει να τις εξετάσει διεξοδικά πριν προβεί σε περαιτέρω σχόλια».

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για τις παροχές που έταξε ο Αλέξης Τσίπρας