ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Χαστούκι» από Κομισιόν στον Τσίπρα: Θα εξετάσουμε τις παροχές και βλέπουμε….

«Χαστούκι» από Κομισιόν στον Τσίπρα: Θα εξετάσουμε τις παροχές και βλέπουμε….

Στον αέρα είναι οι παροχές, τις οποίες εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας στο διάγγελμά του, καθώς η Κομισιόν έβαλε και πάλι …φρένο!

Συγκεκριμένα, όσον αφορά το «πάγωμα» της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και την επιστροφή της 13ης σύνταξης σε χαμηλοσυνταξιούχους, η εκπρόσωπος της Κομισιόν Ανίκα Μπράιτχαρτ, σημείωσε ότι «Επιτροπή θα εξετάσει διεξοδικά τις λεπτομέρειες των ανακοινώσεων και θα συζητήσει με τους υπόλοιπους θεσμούς πώς θα προχωρήσουν από δω και πέρα».

Ωστόσο, παραμένει ερώτημα το τι θα γίνει αν υπάρξει τελικά θέμα και αν οι παροχές θα έχουν την τύχη του λεγόμενου «παράλληλου προγράμματος», το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή και απεσύρθη …άρον-άρον.
Το παράλληλο πρόγραμμα περιελάμβανε επίσης παροχές κοινωνικής πολιτικής και ανακούφισης κοινωνική ευάλωτων κατηγοριών πληθυσμού.

Υπενθυμίζεται ότι περίπου στο ίδιο μήκος κύματος είχε κινηθεί η κυρία Ανίκα Μπράιτχαρντ στις 9 Δεκεμβρίου όταν ρωτήθηκε σχετικά.

Όπως είχε πει, το πρόγραμμα περιλαμβάνει δεσμεύσεις για τη συζήτηση με τους θεσμούς όλων των μέτρων που σχετίζονται με τους στόχους του προγράμματος «εκ των προτέρων», καθώς και δεσμεύσεις για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίζονται καταστάσεις όπως η υπέρβαση του στόχου πρωτογενούς πλεονάσματος.

Ερωτηθείσα εάν γνώριζε η Επιτροπή εκ των προτέρων για την ανακοίνωση του πρωθυπουργού, ανέφερε πως η Κομισιόν δεν γνώριζε «όλες τις λεπτομέρειες των ανακοινώσεων που έγιναν και πρέπει να τις εξετάσει διεξοδικά πριν προβεί σε περαιτέρω σχόλια».

Σχετικές ειδήσεις