ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην «πρέσα» της Τρόικα ο Βενιζέλος

Στην «πρέσα» της Τρόικα ο Βενιζέλος
Πεντάωρη συνάντηση με τους επικεφαλής της Τρόικα είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος...

Πεντάωρη συνάντηση με τους επικεφαλής της Τρόικα είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μάλιστα θα υπάρξει και νέα συνάντηση πολύ αργά το βράδυ.

Στην ατζέντα της τριμερούς επιτροπής έχουν τεθεί η πρόσθετη χρηματοδότηση 500 εκατομμυρίων έως 1 δισ. ευρώ που απαιτείται για τα ασφαλιστικά ταμεία και η περαιτέρω μείωση του κόστους εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

Εξάλλου η Τρόικα ασκεί εντονότατες πιέσεις για άμεση προώθηση των αποκρατικοποιήσεων, μείωση μισθών και επιδομάτων, συγχώνευση και κατάργηση φορέων, εργασιακή εφεδρεία, περιστολή κοινωνικών επιδομάτων, μείωση επικουρικών συντάξεων και πλήρη εφαρμογή των επιχειρησιακών συμβάσεων.

Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος επιμένει ότι, στις συζητήσεις δεν γίνεται λόγος για νέα μέτρα αλλά για εφαρμογή των ήδη συμφωνηθέντων.

Την ίδια ώρα και σύμφωνα με τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Dow Jones Newswires, το οποίο επικαλείται αξιωματούχο της ελληνικής κυβέρνησης, το έλλειμμα εκτιμάται πλέον γύρω στο 8,5% του ΑΕΠ, ή ελαφρώς υψηλότερα (έναντι αρχικού στόχου 7,6% του ΑΕΠ).