Ανανεώθηκε:

Πρόταση - «σεισμός» από τους Θεσμούς: Αφορολόγητο στα 3.500 ευρώ!

Newsroom Newsroom

Πρόταση - «σεισμός» από τους Θεσμούς: Αφορολόγητο στα 3.500 ευρώ!

Πρωτοφανή απαίτηση για συρρίκνωση της έκπτωσης φόρου για μισθωτούς και συνταξιούχους από τα 1.900 ευρώ σήμερα στα 700 ευρώ, που περιορίζει δραστικά το αφορολόγητο στα 3.500 ευρώ, προέβαλε το ΔΝΤ για να επανέλθει στο πρόγραμμα.

ΝΕΟΣ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΣ ΚΟΦΤΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 5-7 ΕΤΩΝ

Σύμφωνα με το Ταμείο από την πλευρά αυτή μπορούν να εξοικονομηθούν περίπου 3,6 δισ. ευρώ, ενώ επιπλέον 900 εκατ. ευρώ πρέπει να βρεθούν από την κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς» σε κύριες συντάξεις, ώστε να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018.

Η πρόταση του ΔΝΤ, σύμφωνα με την εφημερίδα Αγορά συνάντησε ευήκοα ώτα σε ορισμένους παράγοντες της ευρωπαϊκής πλευράς των δανειστών, οι οποίοι θεωρούν ότι η επιστολή του υπουργού Οικονομικών προς το Eurogroup ήταν μεν «μια καλή κίνηση», αλλά πλέον απαιτούνται «απτές αποδείξεις δέσμευσης».

Χαρακτηριστική είναι τοποθέτηση κοινοτικού παράγοντα σύμφωνα με το δημοσίευμα που υποστηρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση πλέον έχει ελάχιστους συμμάχους στο εξωτερικό και τα περιθώρια ελιγμών συμμαχιών και κινήσεων έχουν εξαντληθεί...

Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, συζητείται από την τρόικα η δημιουργία, αρχής γενομένης από το επόμενο έτος, ενός νέου ισχυρότερου «κόφτη» διάρκειας 5-7 ετών, στον οποίο θα προσδιορίζονται επακριβώς τα μέτρα σε αφορολόγητο, συντάξεις και φοροαπαλλαγές, σε περίπτωση αποκλίσεων.

Αντίθετα, αντιδρούν στην όποια σκέψη για νέα αύξηση των φορολογικών συντελεστών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved