ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΟΚ - Η μεγάλη αρπαγή: Ξεκινούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

ΣΟΚ - Η μεγάλη αρπαγή: Ξεκινούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Στο δρόμο των δανειστών, απόλυτα συμβιβασμένη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ βρήκε τη λύση να παρακάμψει τις αντιδράσεις, τους αποκλεισμούς στα Ειρηνοδικεία αλλά δεν βρίσκει τρόπο να σώσει την περιουσία και τα εισοδήματα των εξαλιωμένων πλέον Ελλήνων δρομολογώντας άμεσα τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Εδρα το γραφείο του συμβολαιογράφου - Ευχέρεια για περισσότερες από μία προσφορές - Ενδιαφερόμενοι και από την αλλοδαπή

Με νομοθέτημα εισάγει νέο θεσμό, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Η σχετική πλατφόρμα αναμένεται να είναι σε πλήρη λειτουργία τους επόμενους μήνες ενώ έδρα του πλειστηριασμού δεν θα είναι στο εξής το Ειρηνοδικείο αλλά το γραφείο του συμβολαιογράφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η Καθημερινή της Κυριακής το σχετικό νομοθέτημα είναι έτοιμο. Ειδικότερα, από τις διατάξεις προβλέπεται ότι η προδικασία για τους πλειστηριασμούς θα ισχύει ως έχει σε ότι αφορά προθεσμίες και άλλες νομικές δυνατότητες που παρέχει η νομοθεσία.

Θα παρέχετε η ευχέρεια για την υποβολή όχι μόνον μιας σφραγισμένης προσφοράς αλλά πολλών προκειμένου να επιτυγχάνεται κάθε φορά το μεγαλύτερο δυνατό ποσό για το εκπλειστηρίασμα.

Με το νέο σύστημα πλειστηριασμοί δεν θα διενεργούνται μόνον κάθε Τετάρτη αλλά και τις Πέμπτες και τις Παρασκευές.

Επίσης με βάση το νέο σύστημα θα μπορούν να μετέχουν ενδιαφερόμενοι όχι μόνον από την ημεδαπή αλλά και από την αλλοδαπή.

Στο νομοσχέδιο επίσης θα προβλέπεται η επιβολή τέλους συμμετοχής τα ποσά του οποίου θα κατατίθενται στο Ταμείο για τα Δικαστικά Κτίρια (ΤΑΧΙΔΙΚ), αλλά και στους συμβολαιογραφικούς συλλόγους που θα μετέχουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Ρoή Ειδήσεων