ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΝΤ: Εκθέσεις «φωτιά» για την Ελλάδα

ΔΝΤ: Εκθέσεις «φωτιά» για την Ελλάδα

Με… μελανά χρώματα περιγράφουν την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας δύο εκθέσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελλάδα.

ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΕ ΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ – ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες, αμφότερες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο.

Με βάση πληροφορίες που επικαλείται το mignatiou.com, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έλαβαν την Τρίτη 24/1 τις δύο εκθέσεις που αφορούν την Ελλάδα και οι οποίες αναμένεται να συζητηθούν σε ειδική συνεδρίαση (του Δ.Σ.) την πρώτη εβδομάδα Φεβρουαρίου.

Όπως αναφέρεται «οι εκθέσεις «δεν είναι καλές για τη χώρα μας».

«Μάλλον θα τις χαρακτήριζα καταθλιπτικές» είπε στη συγκριμένη ιστοσελίδα, πηγή που έχει γνώση της κατάστασης.

Σύμφωνα με το προσχέδιο της πρώτης έκθεσης που είχε δημοσιευθεί πριν από πέντε μήνες, το ΔΝΤ θεωρεί επιβεβλημένη τη μείωση των σημερινών συντάξεων, αλλά και τη μείωση του αφορολόγητου.

Όπως αναφέρει το cnn.gr: «Ειδική βαρύτητα στην έκθεση του άρθρου 4 θα έχει η ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους που θα εμπεριέχεται σε αυτή. Το Ταμείο τον προηγούμενο Σεπτέμβριο είχε αναφέρει για το ζήτημα πως «για να αποκατασταθεί η βιωσιμότητα, θα απαιτηθεί περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους, η οποία είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που εξετάζεται, και η οποία πρέπει να υπολογιστεί βάσει ρεαλιστικών παραδοχών σχετικά με την ικανότητα της Ελλάδας να δημιουργήσει βιώσιμα πλεονάσματα και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη».

Σχετικές ειδήσεις