ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση»

«Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση»
Ο Γάλλος υπουργός οικονομίας, Φρανσουά Μπαρουέν σε σημερινή του συνέντευξη στο ραδιόφωνο Europe1 εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ελληνική κυβέρνηση...

Ο Γάλλος υπουργός οικονομίας, Φρανσουά Μπαρουέν σε σημερινή του συνέντευξη στο ραδιόφωνο Europe1 εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ελληνική κυβέρνηση και επεσήμανε τη θέλησή του για την επιτάχυνση της εφαρμογής των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου.


"'Εχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση για την εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος που είναι απαραίτητο προκειμένου να δεχθεί τη βοήθεια των Ευρωπαίων. Οι εκπρόσωποι της τρόικας απηύθυναν ένα δυνατό μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση, πριν από μερικές μέρες", απάντησε στο ερώτημα εάν με τα σημερινά δεδομένα της δύσκολης οικονομικής κατάστασης, η Ελλάδα θα μπορέσει να είσπραξη τη έκτη δόση βοήθειας.


Ερωτηθείς για το εάν θα πρέπει να παραμείνει ή να βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη, ο Γάλλος υπουργός τόνισε:


" Έχουμε μια συμφωνία στην οποία καταλήξαμε στις 21 Ιουλίου για τη σωτηρία της Ελλάδας, τη σταθεροποίηση της ευρωζώνης, για μια μεγαλύτερη ελαστικότητα στο ευρωπαϊκό ταμείο στήριξης και τελικά για να εξασφαλίσουμε τις απαραίτητες εγγυήσεις, ώστε να μην επανερχόμεθα κάθε φορά " και κατέληξε:


" Θα πρέπει να επιταχύνουμε τις διαδικασίες, η Γερμανία ξεκίνησε όπως και η Γαλλία", είπε ο υπουργός, αναφερόμενος στη σημερινή επικύρωση από το γαλλικό κοινοβούλιο του σχεδίου στήριξης για την Ελλάδα, που αποφασίσθηκε στις 21 Ιουλίου.