ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αξιολόγηση: Γιατί ο Τσακαλώτος ψάχνει τον Ντάισελμπλουμ στο «παρά ένα» του Eurogroup

Αξιολόγηση: Γιατί ο Τσακαλώτος ψάχνει τον Ντάισελμπλουμ στο «παρά ένα» του Eurogroup

Ειδήσεις | Δεύτερη αξιολόγηση: Με το βλέμμα στραμμένο στη συνεδρίαση του Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα (20/02/2017) βρίσκεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, επιδιώκει να έχει μια έκτακτη σύσκεψη με τον Ολλανδό ομόλογό του, Γερούν Ντάισελμπλουμ την Κυριακή ή ενδεχομένως ακόμη και τη Δευτέρα το πρωί, σε μια προσπάθεια να κλείσει η αξιολόγηση.

Όπως όλα δείχνουν, όμως, το έργο του κ. Τσακαλώτου, έστω κι αν υπάρξει αυτή η έκτακτη συνάντηση, μόνο εύκολο δεν θα είναι, καθώς ο ίδιος αναμένεται να δεχθεί ομοβροντία επιθέσεων και επικρίσεων τόσο από τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όσο και από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους εταίρους.

Κατά τα λοιπά, η κυβέρνηση εξακολουθεί να προσβλέπει σε «πολιτική συμφωνία», για να ξεμπερδεύει με την αξιολόγηση.

Τόσο ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνιζαν την προηγούμενη εβδομάδα σε κάθε ευκαιρία ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται μια συμφωνία χωρίς ούτε ένα ευρώ λιτότητα.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε στη Βουλή την Παρασκευή (17/02/2017) πως οι δανειστές έχουν ζητήσει νέα μέτρα 4 δισ. ευρώ. Όμως, ούτε και αυτό φαντάζει σίγουρο, αφού τα πιθανά σενάρια θέλουν τους Θεσμούς να απαιτούν από την Ελλάδα να λάβει νέα μέτρα ύψους 3,6 δισ. ή 4,5 δισ. ευρώ.

Διαβάστε εδώ το πλήρες ρεπορτάζ του Newsbomb.gr για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης

Σχετικές ειδήσεις