ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μοσκοβισί: Υπάρχουν ακόμη ανοιχτά θέματα προς συζήτηση

Μοσκοβισί: Υπάρχουν ακόμη ανοιχτά θέματα προς συζήτηση

Συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup, όπου η Αθήνα συμφώνησε σε πρόσθετα μέτρα για το 2019, παραχώρησε ο επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος ανέφερε ότι υπάρχουν ακόμη ανοιχτά θέματα προς συζήτηση.

Παράλληλα χαιρέτισε τόσο τη δημοσιονομική εξυγίανση όσο και τη σταδιακή επιστροφή της ανάπτυξης στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια ο Πιέρ Μοσκοβισί, χαρακτήρισε εποικοδομητική σύσκεψη με πολύ συγκεκριμένα αποτελέσματα για την Ελλάδα, λέγοντας «η Επιτροπή είναι έτοιμη να συνεχίσει ακάματα να δουλεύει για να υπάρξει το Staff Level Agreement».

«H Κομισιόν επέμενε να υπάρχει εξισορροπημένη και αποτελεσματική λύση για τους Έλληνες, για τον ελληνικό λαό που σηματοδοτεί το φως στο τέλος του τούνελ της λιτότητας», υπογράμμισε ο επίτροπος Οικονομικών

Στη συνέχεια ο ίδιος υπογράμμισε πως τα επιπλέον μέτρα μετά το τέλος του προγράμματος, «έχουν ως σκοπό να διατηρηθεί η Ελλάδα στη σωστή δημοσιονομική τροχιά».

«Υπάρχει βούληση, ανοιχτός δρόμος και είδαμε ότι βρίσκεται εδώ. Να γίνει μεγάλη δουλειά για να υποστηρίξουμε τις σοβαρές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο Πιέρ Μοσκοβισί.

Ταυτόχρονα ο Πιέρ Μοσκοβισί τόνισε ότι όλοι οι εταίροι αναγνώρισαν την πρόοδο που έχει κάνει η Ελλάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως, «η εμπιστοσύνη επιστρέφει στην Ελλάδα. Η ανάπτυξη θα είναι 2,7% φέτος και 3,% του χρόνου».

«Τα δημοσιονομικά στοιχεία συνεχίζουν να μας εκπλήσσουν θετικά. Είναι ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα είχε εκπληκτικές επιδόσεις το 2016 και μπορεί να πετύχει τουλάχιστον 2% πλεόνασμα».

«Η Ελλάδα έχει ήδη αυξήσει το 1,7% για το 2017 και το ίδιο θα κάνει και για το 2018. Θα πρέπει να συνεχίσουμε τη διαδικασία για να δημιουργηθούν οι συνθήκες για τη δεύτερη αξιολόγηση.

Υπάρχει μια ώθηση σε αυτό τον τομέα και βούληση από όλες τις πλευρές να συνεχίσουν να δουλεύουν. Υπάρχουν πεδίο συνεργασίας και πολύ καλό πνεύμα», κατέληξε ο Πιέρ Μοσκοβισί».

Σχετικές ειδήσεις