ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποια ανάπτυξη; «Κατεδαφίζεται» η αγορά εργασίας - Ρεκόρ απώλειας θέσεων τον Ιανουάριο

Ποια ανάπτυξη; «Κατεδαφίζεται» η αγορά εργασίας - Ρεκόρ απώλειας θέσεων τον Ιανουάριο

Ζοφερή είναι η εικόνα στην αγορά εργασίας, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση ευαγγελίζεται ανάπτυξη και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ «ΕΡΓΑΝΗ»

Οι αριθμοί από το σύστημα «Εργάνη» είναι αδιάψευστοι και αποτελούν απόδειξη για την συνεχώς επιδεινούμενη κατάσταση στην αγορά εργασίας και την αύξηση της ανεργίας.

Συγκεκριμένα το ισοζύγιο προσλήψεων-απολύσεων ήταν αρνητικό κατά 29.817 θέσεις σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα Τρίτη 21 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης του Ιανουαρίου 2017, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 126.501, ενώ οι αποχωρήσεις σε 156.318. Από τις 156.318 συνολικά αποχωρήσεις, οι 73.609 προήλθαν από οικειοθελείς αποχωρήσεις και οι 82.709 από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Παρότι το υπουργείο Εργασίας σημειώνει ότι ο Ιανουάριος είναι γενικά ένας αρνητικός μήνας για την απασχόληση, από το 2001 έως και σήμερα, εντούτοις βάσει στατιστικών ο Ιανουάριος του 2017 ήταν ο μήνας που παρουσιάστηκε η χειρότερη εικόνα των τελευταίων 16 ετών!

Σχετικές ειδήσεις