ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Χρυσώνει το χάπι» η Αχτσιόγλου: Οι μειώσεις συντάξεων θα αντισταθμιστούν με μέτρα ελάφρυνσης

«Χρυσώνει το χάπι» η Αχτσιόγλου: Οι μειώσεις συντάξεων θα αντισταθμιστούν με μέτρα ελάφρυνσης

Αιχμές προς την Γερμανία για την συμφωνία του Eurogroup άφησε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως Ελλάδα και ΔΝΤ έκαναν ένα βήμα πίσω ενώ το Βερολίνο όχι.

Παράλληλα υπογράμμισε πως η συμφωνία του Eurogroup, αποτελεί μια πολύ καλή εξέλιξη για την ελληνική οικονομία, όπως για τις επενδύσεις και τις καταθέσεις.

Την ίδια στιγμή η υπουργός Εργασίας τόνισε πως, κάθε επιβαρυντικό μέτρο μέτρο (μείωση αφορολόγητου και περικοπή συντάξεων) που θα τεθεί σε ισχύ θα αντισταθμιστεί από κάποιο άλλο μέτρο ελάφρυνσης.

Η Έφη Αχτσιόγλου υποστήριξε ότι τα οφέλη δεν θα χορηγηθούν υπό την αίρεση επίτευξης των στόχων, αλλά θα συμφωνηθούν από κοινού με τους θεσμούς, ενώ επέμεινε πως δεν συμφωνήθηκε να ληφθούν επιπλέον μέτρα ύψους 3,5 δις ευρώ.

Επίσης η υπουργός Εργασίας, εμφανίστηκε αισιόδοξη πως η αξιολόγηση δεν θα αργήσει να κλείσει, αφού κατά το Eurogroup, μπήκαν καλές βάσεις.

«Δεν ήταν καθόλου αυτονόητη έξι μήνες νωρίτερα η αλλαγή του μείγματος των μέτρων», απάντησε στο τέλος η ίδια στην ερώτηση αν θα ήταν καλύτερα να είχε επιτευχθεί συμφωνία έξι μήνες νωρίτερα.

Σχετικές ειδήσεις