ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συντάξεις με ρήτρα... αφορολόγητου

Συντάξεις με ρήτρα... αφορολόγητου

Η τρόικα καταφθάνει προκειμένου να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με κύρια απαίτηση να μειωθεί το αφορολόγητο στα 5.500 ευρώ.

ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΟΡΙΟ 5.500 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΒΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ

Προσφέρει ως δέλεαρ τη χρονική μετάθεση ή ακόμη και μικρότερη μείωση στην προσωπική διαφορά των κυρίων συντάξεων.

Αυτό επικαλούνται πηγές των Βρυξελλών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Αληθινές Ειδήσεις, επισημαίνοντας ότι αν η κυβέρνηση κρίνει πως οι συντάξεις αποτελούν προτιμότερη επιλογή από το αφορολόγητο, τότε θα επιλεγεί η λύση ισομερούς μείωσης των δαπανών γεγονός που σημαίνει ότι θα περικοπούν νωρίτερα και σε μεγαλύτερο ποσοστό οι συντάξεις.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προετοιμάζεται να μπει στη διαπραγμάτευση έχοντας κάνει σενάρια εργασίας τόσο για το αφορολόγητο όσο και για τις συντάξεις που αποτελούν τα δύο αιχμηρά σημεία των παρεμβάσεων με στόχο να εξοικονομηθούν 3,6 δισ. ευρώ από το 2019 και μετά.

Η Αθήνα προτίθεται να υποβάλει σχέδιο για μείωση του αφορολόγητου σε δύο φάσεις με την πρώτη το 2018 στα 7.200 ευρώ και τη δεύτερη το 2019 στα 5.900 ευρώ ενώ για τις κύριες συντάξεις θα διαπραγματευτεί σταδιακή μείωση σε βάθος πενταετίας αρχής γενομένης από το 2010.

Σχετικές ειδήσεις