ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι αλλάζει στη φορολογία μετά το υπουργικό

Τι αλλάζει στη φορολογία μετά το υπουργικό
Τέλος Σεπτεμβρίου θα κατατεθεί το νέο πλαίσιο αλλαγών στη φορολογία...

Τέλος Σεπτεμβρίου θα κατατεθεί το νέο πλαίσιο αλλαγών στη φορολογία, σύμφωνα με τις χτεσινές δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, χτες μετά το υπουργικό συμβούλιο.

Οι αλλαγές περιλαμβάνουν αναπροσαρμογές στους συντελεστές νέο σύστημα προσδιορισμού του εισοδήματος των ελεύθερων επαγγελματιών καθώς και μηχανισμό είσπραξης και απόδοσης του ΦΠΑ.

Ο υπουργός αναφερόμενος ειδικότερα στην αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος είπε ότι αυτή την περίοδο το υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται στη φάση της διαμόρφωσης του προσχεδίου των αλλαγών με βάση τις προτάσεις που έχουν υποβάλει οι επαγγελματικοί και κοινωνικοί φορείς που συμμετέχουν στον διάλογο.

Σε τρεις εβδομάδες - πρόσθεσε - η κυβέρνηση σκοπεύει να καταθέσει το συγκεκριμένο πλαίσιο των προτάσεων. Ο υπουργός ξεκαθάρισε πάντως ότι σε κάθε περίπτωση οι δύο πρώτες προτεραιότητες είναι η δημιουργία μηχανισμού είσπραξης και απόδοσης του ΦΠΑ καθώς και ο ασφαλής προσδιορισμός του δηλωθέντος εισοδήματος.

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι η δημιουργία ενός συστήματος προσδιορισμού του εισοδήματος των ελεύθερων επαγγελματιών με βάση συγκεκριμένα κριτήρια και παραμέτρους.

Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι με τον τρόπο αυτό θα περιορισθεί σε σημαντικό βαθμό η φοροδιαφυγή που συντελείται στο χώρο αυτό. Παράλληλα εξετάζονται τρόποι για την αποτελεσματική είσπραξη του ΦΠΑ καθώς σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του φορολογικού συστήματος είναι η μη απόδοση του φόρου από επιτηδευματίες και επιχειρήσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο: newscode.gr