ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διαταγή Τρόικας: Κόψτε «μαχαίρι» τις συντάξεις να τελειώνουμε με την αξιολόγηση

Διαταγή Τρόικας: Κόψτε «μαχαίρι» τις συντάξεις να τελειώνουμε με την αξιολόγηση

«Ξαφνικό» θάνατο για τις συντάξεις ζητούν οι δανειστές – Άξιον απορίας τι διαπραγματεύεται τόσο καιρό η κυβέρνηση – Ούτε στο Eurogroup της 20ηςΜαρτίου κλείνει η συμφωνία

Να πέσει «τσεκούρι» στις συντάξεις για να κλείσει η αξιολόγηση ζήτησαν οι δανειστές από την ελληνική πλευρά, φεύγοντας από την Αθήνα, χθες 9 Μαρτίου 2017.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από ζυμώσεις τόσων ημερών, συζητήσεις και υποτιθέμενα «παζάρια», η σιδηρά κυρία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντέλια Βελκουλέσκου λίγο πριν αναχωρήσει από την Αθήνα ζήτησε… ξαφνικό θάνατο για τις συντάξεις το 2019 και όχι σταδιακά, όπως θέλει η κυβέρνηση.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το EuroWorking Group το οποίο πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη, ζήτησε επιτάχυνση μεταρρυθμίσεων και προανήγγειλε συνέχιση των συνομιλιών και πριν το Eurogroup της 20ης Μαρτίου.

Όπως όλα δείχνουν αφενός η αξιολόγηση θα «τραβήξει» τουλάχιστον μέχρι τον Απρίλιο, οπότε και συνεδριάζει εκτάκτως το Eurogroup στη Μάλτα, ενώ τελικά τα πρόσθετα μέτρα για μετά το πέρας του τρίτου μνημονίου, θα είναι πολύ οδυνηρά.

Αυτό που μετ’ επιτάσεως ζητά το ΔΝΤ είναι να κοπεί ακαριαία η προσωπική διαφορά, ενώ δεν κάνει βήμα πίσω στην απαίτηση για αύξηση του ορίου ομαδικών απολύσεων στις επιχειρήσεις μέχρι 300 άτομα.

Το Ταμείο έβαλε «πάγο» και στην επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που επιθυμεί η κυβέρνηση για να φέρει πιο «μαλακά» τα υπόλοιπα σκληρά μέτρα.

Σχετικές ειδήσεις