ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΙΝΕ – ΓΣΕΕ: Στο 29,6% η πραγματική ανεργία – «Ζοφερή» εικόνα στα εργασιακά

ΙΝΕ – ΓΣΕΕ: Στο 29,6% η πραγματική ανεργία – «Ζοφερή» εικόνα στα εργασιακά

Οι τρεις στους δέκα πολίτες δεν εργάζονται, σύμφωνα με την έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, η οποία αποτυπώνει μια σκοτεινή πραγματικότητα για το εργασιακό πεδίο.

Στην ίδια έκθεση, η ΓΣΕΕ προβλέπει ότι δεν διαφαίνονται προοπτικές εξόδου από το τούνελ της λιτότητας και δεν αναμένεται βελτίωση της κατάστασης.

Σύμφωνα με την έκθεση, το συντριπτικό ποσοστό όσων εργάζονται με μερική απασχόληση θα επιθυμούσε να έχει πλήρη εργασία, αλλά δεν βρίσκει.

Συγκεκριμένα, 68,9% των εργαζομένων με μερική απασχόληση δηλώνει ότι ο λόγος για τον οποίο απασχολείται με αυτή τη μορφή εργασίας είναι ότι δεν βρει πλήρη απασχόληση.

Με βάση την έρευνα του ΙΝΕ – ΓΣΕΕ, η πραγματικά ανεργία φτάνει το 29,6% και το 70% των ανέργων είναι σε μακροχρόνια ανεργία, ενώ μεγαλύτερο είναι το ποσοστό γυναικών που μένουν εκτός αγοράς εργασίας, σε σχέση με τους άνδρες.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό ανεργίας είναι 27,2% για τις γυναίκες, ενώ για τους άντρες 18,9%.

«Η συνέχιση της δημοσιονομικής λιτότητας δεν δημιουργεί συνθήκες διατηρήσιμης δημοσιονομικής προσαρμογής», συμπεραίνει η έρευνα, διαλύοντας το κυβερνητικό αφήγημα για επερχόμενη ανάπτυξη.

Σχετικές ειδήσεις