ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λογιστήριο περιπτέρου διαθέτουν οι οικονομικές υπηρεσίες

Λογιστήριο περιπτέρου διαθέτουν οι οικονομικές υπηρεσίες
Ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα οικονομικής διαχείρισης αποτελεί προτεραιότητα ...

Ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα οικονομικής διαχείρισης αποτελεί προτεραιότητα για τις υπηρεσίες του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ώστε « το κράτος θα αποκτήσει λογιστήριο επιχείρησης και όχι περιπτέρου, όπως συμβαίνει τις τελευταίες δεκαετίες», σύμφωνα με τον υφυπουργό Παντελή Τζωρτζάκη.

Ο κ. Τζωρτζάκης σε συνάντηση εργασίας που είχε στον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), με τον πρόεδρο και μέλη του, επεσήμανε ότι μια ενιαία ηλεκτρονική αρχιτεκτονική θα έλυνε πολλά προβλήματα καθώς αφενός θα έβαζε τάξη στις οικονομικές υποχρεώσεις της χώρας και αφετέρου θα μπορούσε να διασυνδέει εσωτερικά τα πάντα στο ελληνικό δημόσιο, δίνοντάς του την ευκαιρία να λειτουργήσει όπως μια επιχείρηση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα δημιουργηθεί μια ομάδα από την Επιτροπή Πληροφορικής σε κάθε υπουργείο ενώ προχωρούν και διακρατικές συμφωνίες για τη μεταφορά τεχνογνωσίας. «Δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε τον τροχό. Θα δούμε ποια είναι η καλύτερη τεχνογνωσία για κάθε τομέα και θα την αντιγράψουμε» είπε χαρακτηριστικά.