Πέθανε ο θρυλικός δημιουργός της Marvel, Stan Lee (vids)

Πέθανε σήμερα, Δευτέρα 12 Νοεβρίου, ο δημιουργός…

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας την Τρίτη (13/11) - Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Στις Σποράδες, την Εύβοια, την Κρήτη και…

«Χρησμός» Σολτς για τις περικοπές στις συντάξεις: «Υπάρχουν περιθώρια, αλλά...»

«Αποκύημα φαντασίας» χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών της…

Ξεχάστε ό,τι ξέρατε: Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού του κιλού! (vid)

Πώς θα αναθεωρηθεί ξανά το Διεθνές Σύστημα…

Ο Κιμ λέει ψέματα και ο Τραμπ το ξέρει! Στο φως «μυστικές» βάσεις της Πιονγκγιάνγκ

Η Βόρεια Κορέα αναπτύσσει το βαλλιστικό της…

WSJ: Μεγάλο «αγκάθι» τα εργασιακά στις διαπραγματεύσεις Ελλάδα-δανειστών

WSJ: Μεγάλο «αγκάθι» τα εργασιακά στις διαπραγματεύσεις Ελλάδα-δανειστών

Τα Εργασιακά είναι το μεγαλύτερο «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας-δανειστών, σύμφωνα με σημερινό άρθρο της Wall Street Journal.

Η Αμερικανική εφημερίδα αναφέρει πως το ζήτημα αυτό είναι που στέκεται ως εμπόδιο στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Μάλιστα εκ νέου σενάρια τροφοδοτούνται από την στιγμή που δεν υπήρξε κάποια συμφωνία στο σημερινό Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Το δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά στη συνέχεια πως το ΔΝΤ, έχει πάγια θέση σε περαιτέρω απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και απορρίπτει κάθε αντιστροφή παλαιότερων μεταρρυθμίσεων, καθιστώντας σαφές ότι η ικανοποίηση των αιτημάτων του αποτελεί προϋπόθεση για να προσφέρει νέα δάνεια στην Ελλάδα.

Από την άλλη πλευρά, όπως επισημαίνεται, η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την ενίσχυση των συνδικάτων στη διαπραγμάτευση συμβάσεων.

Η Αθήνα επικαλείται το ευρωπαϊκό κεκτημένο, αν και δεν είναι σαφές εάν η Ελλάδα καλύπτεται, λόγω της ένταξής της σε Μνημόνιο. Η ελληνική πλευρά, σύμφωνα με διαρροές από την κυβέρνηση, ζήτησε να υπάρξει πρόβλεψη στη σύνοδο της Ρώμης, ώστε στη κοινή δήλωση να σημειώνεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο στα εργασιακά και σε άλλα ζητήματα, για όλες ανεξαιρέτως τις χώρες-μέλη.

Συμφωνία στα εργασιακά, σε συνδυασμό με τις μεταρρυθμίσεις σε ασφαλιστικό και φορολογικό, θα «ξεκλειδώσει» την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, που θα επιτρέψει και συζήτηση της ελάφρυνσης του χρέους – κάτι που επίσης αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη του Ταμείου στο πρόγραμμα.