ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναλγησία: Θα αφήνουν τους οφειλέτες μόνο με τα… εσώρουχα

Αναλγησία: Θα αφήνουν τους οφειλέτες μόνο με τα… εσώρουχα

Απίστευτη σκληρότητα απέναντι σε όσους πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με κατασχέσεις λόγω χρεών, θα επιδεικνύει η Πολιτεία, όπως καταδεικνύεται από την ενεργοποίηση διατάξεων του νόμου 4335, που ψηφίστηκε τον Ιούλιο του 2015.

ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΘΑ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ – ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΧΕΙ ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Σε δεινή θέση θα βρεθούν όσοι αδυνατούν να διαχειριστούν τα χρέη τους, αφού θα μείνουν μόνο με τα απολύτως προσωπικά είδη, δηλαδή με τα ρούχα και τα εσώρουχα!

Για την ακρίβεια, προβλέπεται ότι καταργούνται κατηγορίες ακατάσχετων και στον οφειλέτη θα μένουν τα πράγματα που είναι απολύτως απαραίτητα για τις στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης του ιδίου και της οικογένειάς του και όσα είναι απαραίτητα για την εργασία του!

Η σχετική διαδικασία προβλέπεται από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και ενεργοποιήθηκε με εγκύκλιο του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή.

Όπως φαίνεται, όσο η κρίση βαθαίνει και ολοένα και περισσότεροι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με την απειλή κατασχέσεων και πλειστηριασμών, αντί να ενισχύεται η κοινωνική πολιτική, ενισχύεται η …καταδίωξη των υπερφορολογημένων πολιτών που αδυνατούν να ανταποκριθούν στη φοροκαταιγίδα.

Βάσει των ίδιων διατάξεων, επιταχύνονται οι χρόνοι (έως 50%) και απλοποιούνται οι διαδικασίες πλειστηριασμού σε βάρος οφειλετών.

Με βάση την ίδια εγκύκλιο γίνεται γνωστό ότι θα επιτρέπονται πολλαπλές κατασχέσεις επί του ιδίου πράγματος.

Υπενθυμίζεται ότι όπως έγινε γνωστό με επίσημα στοιχεία προ λίγων ημερών σχεδόν ο ένας στους δύο χρωστάει στο Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, ο συνολικός αριθμός των οφειλετών προς το δημόσιο ανέρχονταν τον Ιανουάριο σε 4.173.206.

Από αυτούς, οι 1.672.500 φορολογούμενους μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών τους, δηλαδή με κατασχέσεις.

Οι οφειλέτες στους οποίους έχουν ήδη επιβληθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης ανέρχονται σε 815.818.

Σχετικές ειδήσεις