ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντάισελμπλουμ: Δεν θα υπάρξει συμφωνία στις 7 Απριλίου - Πάμε για έκτακτο Eurogroup

Ντάισελμπλουμ: Δεν θα υπάρξει συμφωνία στις 7 Απριλίου - Πάμε για έκτακτο Eurogroup

Ούτε μισή ώρα δεν πέρασε από τη «διαρροή» της κυβέρνησης ότι η συμφωνία και η ψήφιση των νέων μέτρων είναι μια... ανάσα μακρυά και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ διέψευσε τα πάντα!

Η αξιολόγηση της Ελλάδας δεν θα ολοκληρωθεί στο επόμενο Eurogroup, τόνισε, συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του Eurogroup.

«Ελπίζουμε ότι θα μπορούμε να την εγκρίνουμε σύντομα, αλλά αυτό δεν θα είναι στις 7 Απριλίου, στη Βαλέτα. Είναι πολύ νωρίς», ανέφερε, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Χάγη.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος μεταξύ των Ευρωπαίων πιστωτών και της Ελλάδας για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος.

«Είναι πάντα δυνατό να συγκαλέσουμε ένα έκτακτο Eurogroup. Αυτό δεν είναι ανακοίνωση. Αλλά η δυνατότητα παραμένει», κατέληξε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Κομισιόν: Δεν έχει οριστεί ημερομηνία επιστροφής των Θεσμών στην Αθήνα

Στο μεταξύ, η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε ότι δεν έχει οριστεί ακόμα ημερομηνία επιστροφής των εκπροσώπων των Θεσμών στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Η κ. Μπράιτχαρτ ανέφερε ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στις συζητήσεις, οι οποίες συνεχίζονται σε διάφορα επίπεδα από την έδρα των Θεσμών.

«Αυτές οι διαβουλεύσεις θα επιτρέψουν να ανοίξει η πόρτα για την επιστροφή των εκπροσώπων των Θεσμών στην Αθήνα, με στόχο να ολοκληρωθεί γρήγορα η αξιολόγηση. Ωστόσο, δεν έχει οριστεί ακόμα η ημερομηνία επιστροφής τους», δήλωσε η κ. Μπράιτχαρτ.

Νωρίτερα, το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο αξιωματούχο της κυβέρνησης, μετέδωσε ότι το χθεσινό EWG αποφάσισε την επιστροφή των Θεσμών στην Αθήνα.

Επίσης, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι το EuroWorking Group αποφάσισε «να προτείνει την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην Ελλάδα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (SLA)» και υπογράμμιζαν ότι «τα τεχνικά κλιμάκια θα συνεδριάσουν για να λάβουν την απόφασή τους και μάλιστα εντός της ημέρας θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις».

Σχετικές ειδήσεις